Magabiztos győzelem - Interjú Németh Szabolcs vezetőedzővel

2016. Október 3. Hétfő
A részletekért kattintson a "Bővebben" gombra
Magabiztos győzelem - Interjú Németh Szabolcs vezetőedzővel

DOROGI FC–BUDAÖRS 3–0 (1–0)

Dorog, Buzánszky Jenő stadion, 700 néző
 
Vezette: Molnár Attila (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)

DOROG: Szemerédi – Grabant P., Kovács I., Bora, Füredi – Mészáros Á. – Medgyes (Hartyán, 90.), Kővári, Tóth M., Bor (Szedlár, 45.) – Sitku (Vígh Á., 79.).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

BUDAÖRS: Ordasi – Menyhárt A., Gál Sz., Kinyik, Ódé – Sajbán Miklós (Márques, a szünetben), Ferkó – Bogáti (Baka, 69.), Sajbán Máté, Stieber A. – Horváth P. (Deli M., 63.).
Vezetőedző: Miskei Attila

Gólszerző: Bor (11-esből, 1–0) 25p., Tóth M. (2–0) 76p., Medgyes (3–0) 89p.

A meccs előtti beharangozóban írtam, szó szerint idézve: "Bízunk benne, hogy javul a csapat helyzetkihasználása és győztesen hagyják el a pályát."
Nos, a helyzetek végre góllá értek és célratörő, hatékony játékkal sikerült legyőzni egy erős ellenfelet, így továbbra is stabilan kapaszkodunk a középmezőnyhöz.

Vezetőedzőnk is értékelte az összecsapást.

Gratulálok a győzelemhez. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?.
A meccs elején leginkább a mezőnyben folyt a játék és egy-egy labdaszerzésből alakult ki néhány helyzet, elsősorban előttünk. A tizenegyes előtti szituáció is ilyen volt. Labdaszerzést követően gyorsan támadásba lendültünk, és a Medgyes Zoli nagyszerű passzával kiugró Tóth Martint az ellenfél kapusa már csak szabálytalanul tudta megállítani. Bor Dávidnak már  csak értékesítenie kellett a megítélt büntetőt. A Budaörsnek csak pontrúgásból adódott helyzete.
A második félidőben az ellenfelünk próbált kezdeményezni, de fegyelmezett védekezéssel és gyors kontratámadásokkal nem hagytuk, hogy ránk erőltessék saját játékukat.
Akcióink veszélyesek voltak, szinte bármelyikből születhetett volna gól, de szerencsére Tóth Martin és Medgyes Zoli nem hibáztak és így magabiztosan nyertük 3:0-ra az összecsapást.

Az eddigi mérkőzések közül, 6 meccsen vereséget szenvedtetek, viszont a játék képe alapján és a helyzeteket tekintve, 4-5 meccsen, lehetett volna döntetlen vagy győzelem is.
Mit gondolsz, azért győztetek, mert jóval gyengébb volt a Budaörs vagy végre a jó játék eredménnyel párosult?

Az az igazság, hogy még mindig szoknunk kell a magasabb osztálynak a színvonalát és fel kell nőnünk a feladathoz. Az új játékosoknak idő kellett és még kell is, hogy összehangolódjanak, pl. Kővári, Tóth, Medgyes a szezon kezdete előtt 1 héttel érkezett. Ezen kívül ahhoz is idő kell, hogy amit én képviselek filozófiát, stílust azt elsajátítsák. Ez nem megy egyik napról a másikra. Ehhez hetek, hónapok kellenek, minél több gyakorlás, minél több tétmeccs, hogy valóban olajozott legyen a játék és jöjjenek a gólok is.
A Budaörs már bebizonyította, hogy jó csapat, hiszen komoly ellenfeleket győzött le, de most nyugodtan kijelenthetem, hogy azért nyertünk, mert jobbak voltunk.

Van esetleg, akit kiemelnél a csapatodból?
Abszolút elégedett vagyok a társasággal, tette a dolgát mindenki, hajtottak, küzdöttek és jól is játszottak. Akit most megemlítenék, Tóth Martin és Medgyes Zoli. A veszélyes támadásépítésekben nagyon fontos szerepük volt, és ne feledjük, hogy mindketten gólt szereztek és gólpasszt adtak egymásnak.


A héten, pénteken este rendezik a Magyarország - Svájc világbajnoki selejtező mérkőzést, ezért 2 hét szünet következik a Merkantil Bank ligában.
A következő, Soroksár elleni idegenbeli (október 16.) összecsapásra sikeres felkészülést kívánunk!

Hajrá Dorog!

EREDMÉNY
Merkantil Bank Liga NBII. 12. forduló
DVSC
Dorogi FC
Október 18., Vasárnap, 20:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
 Főtámogatók

  


 


Magabiztos győzelem - Interjú Németh Szabolcs vezetőedzővel - Dorogi FC