Füle Antaltól búcsúzunk!

2020. Szeptember 16. Szerda
Részletek a "bővebben" után!
Korábbi játékostársunkat a mai napon búcsúztatják a váci Hétkápolnában, a dorogifc.hu pedig néhány számunkra fontos sorral és képpel emlékezik meg barátunktól Füle Antalról, akit sosem felejtünk.

Füle Antal 1966. november 26-án született Esztergomban, majd Nyergesújfalun töltötte fiatal éveit. Az 1980-as évek elején került tanulmányai okán Dorogra és ezzel párhuzamosan 1981-ben a Dorogi AC ifi csapatában folytatta a labdarúgást, amivel a Viscosa SE-ben ismerkedett meg korábban.


[Kép: A Dorogi AC ifjúsági csapata]

Első dorogi edzője, egyesületünk örökös tagja, az egykori olimpiai válogatott kerettag, Varga János volt. Kiemelkedő tehetségére nem csak az ifik között, hanem a felnőtt csapatnál is felfigyeltek, Gabala Ferenc meg is hívta a nagyok közé az 1983-84-es szezonban. Mindössze 17 éves volt, amikor a Székesfehérvári MÁV Előre elleni, végül 3-1 arányú győztes mérkőzésen debütált a Dorog felnőtt csapatában, méghozzá a kezdőcsapat tagjaként.[Kép: Az 1984-1985-ös csapatkép]


Egyetlen évad elegendő volt ahhoz, hogy a fiatal tehetséges debütálóból, a dorogi közönség egyik nagy kedvence legyen. A következő szezonban rendre kivette a részét a gólszerzésből, melynek köszönhetően bajnokesélyes csapatként tartottak számon ellenfeleink minket. Az Esztergom elleni rangadón súlyos sérülést szenvedett az ősz folyamán, így több mérkőzést ki kellett hagynia. Teljesítményére a magyar labdarúgás több fellegvára is felfigyelt, 1986 elején a Budapest Honvéd meg is szerezte a játékjogát, ám egy év elteltével újra a Dorog sikeréért küzdhetett és meghatározó szerepelt vállalt abban, hogy a klub visszakerült az NB2-be, elég csak a 32 mérkőzésen 34 szerzett gólját említeni.

[Képek: 1987]

1986-1987-es szezon végén visszarendelte Őt a Honvéd, ezt követően aktív pályafutásának éveit az élvonalban töltötte és sikert sikerre halmozott, hiszen többszörös magyar bajnok, magyar kupagyőztes lett, pályára lépett az UEFA-Kupában és a Bajnokok Ligájában is. 1993-ban a magyar válogatottban is bemutatkozott Luxemburg ellenében. Családjával Vácon élt, azonban amikor lehetősége volt rá, tiszteletét tette csapatunk mérkőzésein és a Dorogi FC Öregfiúk csapatában is játszott.[Kép: Füle Antal a Dorogi FC Öregfiúk csapatában]

Mély fájdalommal búcsúzunk Tőle, nyugodjék békében, sosem felejtjük![Kép: Füle Antal és Szabó Gyula]
EREDMÉNY
Merkantil Bank Liga NBII. 12. forduló
DVSC
Dorogi FC
Október 18., Vasárnap, 20:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
 Főtámogatók

  


 


Füle Antaltól búcsúzunk! - Dorogi FC