Budaörs elleni beharangozó

2016. Szeptember 30. Péntek
Kattintson a "Bővebben" linkre
Rövid beharangozó, NB II. Merkantil Bank Liga 12. forduló

Dorogi FC - Budaörs

Időpont: 2016. október 2. Vasárnap 15:00 óra

A mérkőzés játékvezetője: Molnár Attila (asszisztens: Horváth Zoltán (F), Hofbauer Roland). Tartalék játékvezető: Kovács J. Zoltán

Csapatunk ezen a héten, Vasárnap délután 15 órától folytatja szereplését a Merkantil Bank ligában hazai pályán. Az ellenfél, a 2015 óta újra az NB II-ben szereplő és az egykori dorogi edző, Miskei Attila által trenírozott Budaörs lesz.

Budaörsön 1924 óta van labdarúgás, a mai foci történelmének viszonylag az elején alapították az egyesületet egy felnőtt csapattal. Az alapítást követő években, a csapat leginkább a járási és megyei bajnokságokban szerepelt. A nagy kiugrás az 1964-es esztendő volt, amikor a megyei II. osztályban szereplő gárda (Budaörs „aranycsapata") megnyerte az akkor elsőként kiírt Szabadföld Kupát.
Az újabb nagy előrelépést a 2002/2003 bajnokság hozta meg, amikor a csapat feljutott a megye I. osztályból az NB III. Duna csoportba. A 2005/2006-os bajnokságot követően, az NB II nyugati csoportjába kerültek és azóta váltakozó sikerrel szerepeltek az NB II-ben és az NB III-ban, de inkább a másodosztályban. Az elmúlt években két ismert edző is irányította a társaságot: Bekő Balázs és ifj. Albert Flórián.
2015-től újra az NB II-ben versenyeznek, a tavalyi szezonban a 8. helyen végeztek az erős mezőnyben. Legismertebb játékosuk a válogatott Stieber Zoltán testvére Stieber András.

A tabellán jelenleg a 15. helyen állnak, 4 győzelemmel 1 döntetlennel és 6 vereséggel. Az egyik legkevesebb gólt rúgott (7) és kapott (10) csapat. Ebből következtethetünk arra, hogy stabil védelemmel kell farkasszemet néznünk, viszont a támadószekció nem lesz annyira domináns, valószínűleg kevés labdatartással főleg kontrázni fognak. Ezen kívül biztató lehet számunkra, hogy idegenben csak a ZTE csapatát tudták legyőzni 1:0-ra, a többi meccsen vereséget szenvedtek.

A mieink egy helyezéssel a Budaörs előtt a 14. pozícióban táboroznak, és ugyanolyan mutatókkal - 4 győzelemmel 1 döntetlennel és 6 vereséggel - várják a folytatást.
Mindkét csapat 13-13 ponttal rendelkezik és csak a több rúgott gól miatt vagyunk ellenfelünk előtt.

Hasonlóan a Cegléd elleni mérkőzéshez, most is nagy a tét, mert vagy kapaszkodunk a középmezőnyhöz, vagy a kieső zóna fenyeget.
Bízunk benne, hogy javul a csapat helyzetkihasználása és győztesen hagyják el a pályát.


Sok sikert, Hajrá Dorog!


EREDMÉNY
Merkantil Bank Liga NBII. 12. forduló
DVSC
Dorogi FC
Október 18., Vasárnap, 20:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
 Főtámogatók

  


 


Budaörs elleni beharangozó - Dorogi FC