Szedlár Zoltán visszatért!

Víg(h)an telt a beszélgetés Ádámmal

2016. November 11. Péntek
Részletek a "Bővebben" után
A csolnoki származású, és Csolnokon labdarúgóvá nevelkedő Vígh Ádámot nem kell bemutatni a szurkolóknak. A hűséges játékos, aki - néhány éves ausztriai kitérőtől eltekintve - már több, mint 5 éve a Dorogi FC támadósorát erősíti. Valamennyi sikerét a Dorogi FC labdarúgójaként érte el. (bajnok és ezüstérmes az NB III-ban illetve bronzérmes idén, és ennek köszönhetően feljutottak az NB II-be). Ezen felül többször választották a szokásos szurkolói szavazáson az év játékosának, valamint házi gólkirály is volt.

Nyár óta - amióta a Dorog az NB II-ben szerepel - vagy profi játékos. Az eddigi szereplésed alapján, úgy tűnik felvetted a ritmust a magasabb osztályban.
Hogy érzed magad, mi a különbség az NB III-hoz képest?

A bajnokság elején sérülések hátráltattak, ezért hosszabb időre volt szükségem, hogy felvegyem a ritmust, de úgy érzem, hogy a 9-10. fordulóra sikerült beilleszkednem. Az NB III-hoz képest gyorsabb a játék, több az egy-egy elleni összecsapás, többet kell harcolni egy győztes párharcért, egy gólért. Egyébként jól érzem magam, és még sokáig szeretnék ezen a szinten futballozni.

Hogy készültök most egy bajnoki meccsre az NB III-hoz képest?

Több edzésünk van, mint az NB III-ban volt, viszont a tréningek minősége és a taktika nem sokat változott, továbbra is a stabil védekezésből, gyors labdaszerzés és kontratámadás felállást gyakoroljuk. Ezen kívül minden mérkőzés előtt videó elemzéssel készít fel minket a szakmai stáb. Az elemzés nem csak az ellenfél játékára vonatkozik, hanem külön felhívják a figyelmünket
veszélyesebb játékosokra is.

A csapat eddig - 6 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség - ahhoz képest, hogy újonc, egész jól szerepel, és nem csak a tabellán betöltött pozíció (13.), hanem a mutatott játék alapján is.
Hogy látod, minek köszönhető, hogy felnőttetek a feladathoz?

Egyrészt jól sikerültek az igazolások, minőségi labdarúgók alkotják a keretet, másrészt a régi csapattagok - köztük én is - profi szerződést kaptunk, ami plusz motivációt jelent számunkra. Ezen kívül nagyon összetartó és egységes a csapat. Hiányérzetem van azért, mert előrébb is állhatnánk a tabellán, de a meccsek gyakran nüanszokon múlnak.

A bajnokságban mostanáig 3, a kupában 2 gólt szereztél. Sérült is voltál, illetve gondolom sokkal nehezebb gólt szerezni ezen a szinten. Elégedett vagy az eddigi teljesítményeddel?

Maradéktalanul nem vagyok elégedett. Sajnos nem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna, de ez a sérülések miatt is volt. Természetesen szeretnék fejlődni, minél több gólt rúgni, de az első a csapat sikeressége.

Kisvárda ellen is te szerezted a becsület gólt. Mi lehetett a vereség oka egy sikeres széria után?

Úgy gondolom, hogy az eredmény nem volt reális, főleg az I. félidőben mutatott játékunk alapján. A II. félidőben  két pontrúgásnál volt két rövidzárlatunk, ami megpecsételte a sorsunkat, és csak futottunk az eredmény után. Az viszont nagy szó, hogy a feljutásra esélyes Kisvárda ellen is felvettük a versenyt, bár az eredmény nem ezt mutatja.

Jelenleg 29 éves vagy. Meddig tervezed a labdarúgó pályafutásod? Azért kérdezem, mivel már edzőként is tevékeny vagy, az U9-es csapatnál trenírozod a gyerekeket. Gondolom, a labdarúgástól nem szeretnél eltávolodni és tervezed a jövődet.

Minimum addig, amíg a Sitku Illés. :-) A viccet félretéve, amíg a szervezetem engedi és számítanak rám, addig szeretnék minimum ezen a szinten játszani. Párhuzamosan már készülök az edzői pályafutásomra, mivel a későbbiekben is a focival tervezem foglalkozni és nem titkolt célom, hogy minél magasabb szinten edzősködjek.

Bene Ferenc azt nyilatkozta, hogy jó néhány olyan minőségi játékos van a keretben, akiknek, ha a fejlődésük töretlen, akár az NB I-ben is tudnak játszani 1-2 év múlva.
Rád is gondolt szerinted?


Úgy gondolom, nem valószínű, hogy rám gondolt, de azért én még kergetem az álmaimat, hogy valóra váljanak. A csapatban természetesen vannak olyan focisták, akikben, megvan minden tehetség, hogy NB I-es játékosok legyenek.

Hány góllal lennél elégedett, és a tabella hányadik helyén szeretnéd látni a csapatot a szezon végén?

Nem szeretek tippelni, de a szezonban 12 góllal elégedett lennék az első évben az NB II-ben. A Dorogot minél jobb pozícióban szeretném látni a szezon végén. Szerintem a 6-10. hely valamelyikét megcsípni nagyon jó lenne, és benne is van a csapatban.

Mit üzensz a szurkolóknak?

Jöjjenek el minél többen minden egyes meccsre és biztassák a csapatot, mert óriási pluszt jelent számunkra. Ahogy már korábban is nyilatkoztam, szurkolók nélkül nincs igazi futball. Az eddigi nagyszerű szurkolást pedig nagyon köszönjük.

További sok sikert kívánunk és Hajrá Dorog!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 22. forduló
Dorogi FC
Debreceni EAC
Január 31., Vasárnap, 13:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók

  


 


Víg(h)an telt a beszélgetés Ádámmal - Dorogi FC