A mérkőzést az M4 Sport közvetíti Faragó László Emléktorna

Utánpótlás emléktornák a Dorogi FC-nél

2018. Február 5. Hétfő
Részletek a "Bővebben..." után

A hétvégén zsúfolt program volt a Dorogi FC utánpótlásánál, hiszen szombaton és vasárnap is emléktornát rendeztek a klub kiválóságai előtt tisztelegve.

Szombaton az U7 korosztály számára rendezték meg a Prohászka János emléktornát, amelyen Piliscsév, Kesztölc, Voyage, Csolnok, Nyergesújfalu, Bajna, Dorogi FC két csapata, Pilismarót és Esztergom csapatai vettek részt.

Prohászka János híres dorogi sportcsaládból származik. 1934. október 7-én született Dorogon. Rokonai közül Prohászka János neves labdarúgója volt a dorogi csapatnak a két világháború között, Prohászka József pedig kiváló atléta volt. Tagja volt a Dorogi Bányász NB I-es csapatának, 249 bajnoki mérkőzésen szerepelt 1947. és 1968. között. 6-szoros ifiválogatott és 12-szeres utánpótlás-válogatott. Belgiumban tagja volt a Húsvéti tornát nyert csapatnak. 1968 és 1984 között edző a Dorogi Bányász labdarúgó szakosztálynál. (forrás: Wikipédia)

Janos_Prohaszka_in_1954

A tornán a győzelmet az FC Esztergom csapata szerezte meg, a Dorogi FC II. csapata 2., I. csapata 3. helyezést ért el.
A legjobb játékos Speier Kenéz (FC Esztergom), lett a gólkirály Kolozsvári Dávid (Dorogi FC - 12 góllal), a legjobb védekező játékos Merényi Tamás (Nyergesújfalu).
A díjakat Prohászka Magdolna, a híres labdarúgó lánya és Goldschmidt Rita, az unokája adták át a gyerekeknek, akik remekül érezték magukat ezen a megmérettetésen.
 
******
 
Vasárnap az U9 korosztály a Faragó László emléktornán vehetett részt. A küzdelmek két csoportban zajlottak, amelyeken Kesztölc, Tokod, Piliscsév, Nyergesújfalu, Bajna, a Voyage és a Dorogi FC két csapata vett részt. Szoros küzdelemben végül a kupát a Voyage focistái szerezték meg, a Dorogi FC I. csapata lett a második, a Nyergesújfalu pedig a harmadik. A legjobb kapus címetBencsik Gergő lett Dorogi FC I. csapatából.

Faragó László 2015 nyarától dolgozott utánpótlás edzőként, kapusedzőként a Dorogi FC sportegyesületében. Ezt megelőzően egy esztendeig a Dorogi Diófa SE női labdarúgó egyesületének pályaedzője, kapusedzője volt. Munkáját a kapusokra jellemző szorgalommal, kitartással, ambícióval végezte. Folyamatos fejlődés, tanulás vágy jellemezte, hiszen az SZTE Szegedi Élelmiszeripari Szakon megszerzett főiskolai diplomája és felsőfokú orosz nyelvvizsgája mellett az utóbbi három esztendőben MLSZ C Grassroots, majd UEFA B edzői képesítést szerzett.

Tragikusan fiatalon történt halálával egy segítőkész, szakmailag felkészült, az újításra nyitott, ötleteivel az egész egyesületi életünket segítő embert, személyiséget veszítettünk el.

IMG_1193

 
A tornán Faragó Laci felesége felajánlásával minden egyes gyerek ajándékban részesült. Mivel Laci kapus volt, ezért minden egyes kapus egy kapuskesztyűvel lett gazdagabb. A tornáról csupa pozitív élménnyel gazdagodva mentek haza a gyerekek.
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 24. forduló
Gyirmót FC
Dorogi FC
Február 17., Vasárnap, 18:00
Alcufer stadion, Győr, Ménfői út 61.
 Főtámogatók
 
   
 
Utánpótlás emléktornák a Dorogi FC-nél - Dorogi FC