U15-ös játékosaink hozzáállására nem lehtett panasz

2018. Szeptember 12. Szerda
Részletek a "Bővebben" után
Dorogi FC – Csepel FC 1:1

MLSZ U15 II.o. Közép B 3. forduló

2018.09.08. 10.00 Monostori Tivadar UP Központ, centerpálya

Szilvási László edző: - A bajnokság aktuális fordulójában a Csepel FC csapatát fogadtuk. Ellenfelünkről tudtuk, hogy szervezetten védekezik, kihasználja játékosai fizikális adottságait és főleg a tért ölelő átadásokból és a pontrúgásokból képes veszélyeztetni.
A mérkőzés kezdete az ellenfél számára ideálisan alakult, hiszen szinte rögtön a kezdést követően veszélyes helyről jutottak szabadrúgáshoz, amelyet értékesíteni is tudtak. A mérkőzés képét a korai gól alapvetően befolyásolta, hiszen míg a mi csapatunk az egyenlítésért, majd a fordításért dolgozott, addig a vendégcsapat inkább a védekezésből indított kontrákra, illetve a játék ritmusának megtörésére helyezte a hangsúlyt. A csapat játéka hektikusan alakult, egymást követték a kombinatív, felépített játékot mutató és a csapongóbb, kapkodó játékot mutató szakaszok. Mezőnyben így is képesek voltunk fölényt kialakítani, és megszerezni az egyenlítő gólt, sőt, a mérkőzés eldöntésére is adódtak lehetőségeink, ezekkel azonban nem tudtunk élni.

Összességében, a mai napon mutatott játékkal, reálisnak gondolom a döntetlen eredményt, a mérkőzés mindkét oldalra eldőlhetett volna. Ezen a mérkőzésen kevésbé domináltak a kiemelkedő egyéni teljesítmények, Faragó Bálintot és Harmat Zsombort említeném meg, mindkét játékos óriási mezőnymunkát végzett, rengeteg futással, a párharcokat is felvállalva.
Játékosaink hozzáállására, mentalitására, a mérkőzésen végzett munkájára nem lehet panasz, jó tanulságul szolgált ez a mérkőzés, hogy egy számunkra kellemetlen stílusú ellenfél ellen mi az ami működik, és melyek azok a megoldások amelyeket kerülni kell. A heti munkában ezen tanulságok levonásával, tovább dolgozunk játékunk felépítésén, és ezt már igyekszünk a következő, REAC elleni mérkőzésen gyakorlatba is átültetni.


KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 34. forduló
Győri ETO FC
Dorogi FC
Április 28., Vasárnap, 17:00
Győr, ETO Stadion
 Főtámogatók
 
   
 
U15-ös játékosaink hozzáállására nem lehtett panasz - Dorogi FC