Fontos győzelmet arattunk

Tóth Csaba: Adósak vagyunk a győzelemmel

2018. Április 6. Péntek
Részletek a "Bővebben" után
Dorogi FC -Soproni VSE

Merkantil Bank Liga, NB II. 29. forduló

Időpont: 2018. április 8. Vasárnap 16:30
Helyszín: Dorog, Buzánszky Stadion
Játékvezető: DOLNEGÓ BÁLINT
Asszisztensek: KOVÁCS II. GÁBOR, KOVÁCS GÁBOR

Az előző fordulóban a tabella élén álló MTK vendégeként döntetlent játszó Dorogi FC ezúttal a sereghajtó Soproni VSE-t fogadja hazai pályán, a Merkantil Bank Liga NB II. 29. fordulójában.

Ha szeretne részletesebben tájékozódni az 1921-ben alapított klubról, kattintson a következő linkre: http://www.svse.hu/

Télen a volt dorogi edzőt, Németh Szabolcsot váltó Bekő Balázs vezetőedző által irányított társaság a tabellán az utolsó 20. helyen áll - 1 győzelemmel 9 döntetlennel és 15 vereséggel. A Sopron a legkevesebb gólt rúgott (17) illetve - a Csákvár után - a legtöbb gólt kapott (42) csapat a mezőnyben.

A bajnokságban eddig 12 idegenbeli mérkőzésen szerepeltek és még nem sikerült nyerniük, 0 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség a mutatójuk.

A mieink, az MTK elleni döntetlen után a 13. pozícióban, 7 győzelemmel, 10 döntetlennel és 9 vereséggel várják az összecsapást. (Gólkülönbség: 31-31)

A két csapat között jelenleg 19 pont a különbség. Dorog: 31 pont, Sopron: 12 pont

Az esélyekről Tóth Csabát és Vajda Dánielt kérdeztük:

 
Tóth Csaba szakmai igazgató: Mindenképpen győzni szeretnénk. Ezzel adósak vagyunk elsősorban magunknak, de a közönségünknek is. A tavasz első győzelmét szeretnénk megszerezni vasárnap, hogy mielőbb bebiztosítsuk célunkat, bent maradni az NB II mezőnyében. A Sopron nagyon sok pontra van leszakadva a tabellán. Élet-halál harcra számítunk: a kiesés ellen küzdő csapatnak erős a támadójátéka. Nehezen győzött a Budaörs is ellenük, hiszen a mérkőzés utolsó harmadában szerzett vezetést egy öngóllal a budaörsiek. Legutóbbi találkozójukon a tabella harmadik helyezett Nyíregyháza ellen, még 2:0-ra is vezettek, és csak a mérkőzés végére, kilenc gól után dőlt el a meccs a Nyíregyháza javára (Végeredmény: 4:5). A Dorogi FC játékosai is már nagyon várják a hazai lehetőséget, hogy bizonyítsanak. Felkészülten várják a találkozót. Jelen állapot szerint Perovics és Ungvári sérült, sajnos Városi Viktor pedig betegsége miatt nem léphet pályára vasárnap.

Vajda Dániel játékos: Nehéz mérkőzésre számítok, de győznünk kell a Sopron ellen. Nincs más lehetőségünk, ezt a mérkőzést hoznunk kell. Ehhez jó kiindulópontot biztosít a múlt heti MTK elleni döntetlen, amely feltöltötte a csapatot. Az elmúlt napokban a szakmai stábbal kielemeztük a Sopron játékát, játékosait. Fizikailag – mentálisan - taktikailag is jól felkészültünk. Fontos számunkra a győzelem, fontos, hogy ehhez szurkolóink biztatását érezzük április 8-án.

Hajrá Dorog!KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 30. forduló
Monor SE
Dorogi FC
Március 31., Vasárnap, 16:00
III. kerületi TVE utánpótlásképző központ
 Főtámogatók
 
   
 
Tóth Csaba: Adósak vagyunk a győzelemmel - Dorogi FC