Szerdán következik a második forduló

2019. Agusztus 6. Kedd
Részletek a "Bővebben" után
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - DOROGI FC

NB II. Merkantil Bank Liga 2. forduló


Időpont: 2019. augusztus 7. Szerda, 17:30 óra
Helyszín: Nyíregyháza Városi Stadion, Nyíregyháza, Sóstói út 24/A
Játékvezető: NAGY RÓBERT
Asszisztensek: PUNYI GYULA, BERÉNYI ÁKOS

Ha szeretne részletesebben tájékozódni a vasárnapi ellenfelünkről, kattintson a következő linkre: http://nyiregyhazaspartacus.hu/

Szurkolói információk:

Stadion címe: 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 24/A
A Dorogi FC szurkolóinak az Északi lelátó K, J, I, H szektora lesz megnyitva. (LÁSD a Dorogi FC Facebook oldalán.)
A mérkőzésre a vendégjegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek. (Csak helyszíni jegyértékesítés van, nem kell klubkártya és a jegyek nem névre szólóak.)
A vendégpénztár egy órával a mérkőzés előtt nyit. (16:30 óra)

Szabó Gyula részletes beharangozót írt a mérkőzéshez:

Az elmúlt vasárnap elrajtolt a 2019–2020-as NB II-es labdarúgó évad és a nyitóforduló nagyszerű győzelmet hozott a Vasas ellen, amely a mieinknek a centenáriumi bajnoki kezdése is volt egyben. Azonban még ki sem szusszanhatják a csapatok magukat, mert augusztus 7-én, szerdán hétközi forduló jegyében lépnek pályára a felek ismét, ezúttal a második körben. A dorogiakra ráadásul egy kiadós utazás is vár, hiszen a Dorogtól mintegy 270 kilométernyire lévő Nyíregyházára utaznak, hogy a nyírségi megyeközpont csapata vendégeként folytassák a bajnoki megmérettetést. Ellenfelünk szintén győzelemmel rajtolt, mégpedig idegenben, a Budaörs ideiglenes tatabányai otthonában nyert 2-0-ra, amellyel jelenleg a tabella 2. helyén áll. A mérkőzéssel és ellenfelünkkel kapcsolatos egyéb érdekességek összefoglalójával szeretném a Nyíregyháza Spartacus FC – Dorogi FC találkozót beharangozni.

Soron következő ellenfelünk egyesületét 1928-ban alapították, azaz 14 évvel fiatalabb klub, mint a dorogi. Mindjárt a klubalapítás évében el is tudtak indulni a bajnokságban, így számukra a mostani, a 96. bajnoki évad. Azonban nem feltétlenül a 14 évnyi különbség miatt, de a nyírségiek sokkal szerényebb eredményekkel és sporttörténeti múlttal rendelkeznek nálunk, noha nekik is sikerült a magyar élvonalig felkapaszkodniuk. Az eddigi 96 évad során 13 évadot töltöttek az NB I-ben, 42 évadot az NB II-ben, továbbá 20 évadjuk volt az NB III-ban, 11 évad a negyedosztályban és 10 évad az ötödosztályban. Számukra a hatvanas évek második fele volt az első komolyabb felemelkedés, amikor a másodosztályig jutottak, ahol stabil helyük volt egészen a klub első igazán nagy sikeréig, 1980-ig. Ekkor fennállásuk során első ízben feljutottak az NB I-be, ahol 4 évadot töltöttek egyhuzamban. Ezt követően kiestek, majd az idők folyamán további öt alkalommal sikerült visszaverekedni magukat a legjobbak közé. 1998 és 2000, majd 2007 és 2010 között is 3-3 folyamatos évadjuk volt az első osztályban, míg a többi feljutás esetén csak 1-1 évadnyi idő adatott a számukra. Legutoljára, nem is olyan régen, a 2014-2015-ös évadban szerepeltek az NB I-ben, akkor azonban rögtön két osztályt zuhanva az NB III-ban folytatták. Onnan egy évet követően sikeresen feljutottak a másodosztályba, éppen abban az évben, amikor a dorogiak is.
Azóta igyekeznek minél előrébb végezni, hiszen nem titkolt céljuk mielőbb ismét a legmagasabb osztályú szereplés. Legjobb eredményük az NB I-ben szerzett 7. hely, amelyet mindjárt a
legelső első osztályban való feljutásuk során értek el. Ezt már csak egyetlen egyszer sikerült csak megközelíteni egy 9. hellyel, azonban legtöbbször a mezőny alsóbb régióját erősítették. Csak viszonyításként megemlítendő, hogy Nyíregyháza 120 ezres lakossága tízszerese Dorog népességének, egyben Magyarország 7. legnagyobb városa. Megyei jogú város, továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg megye központja.

A két csapat legutóbb majdnem napra pontosan három hónapja, május 5-én találkozott egymással és ugyan úgy a Nyíregyháza volt a vendéglátó. A hazaiaknak sikerült kétgólos előnybe kerülniük, azonban a hajrá perceiben egy nagyszerű támadást követően Vigh Ádám szépségdíjas találatával szépített a Dorog, de ezzel együtt is 2:1 arányban alulmaradtak a mieink.
A két csapat részletes mérlege: http://dorogimedence.hu/index.php/2019/05/04/orok-merlegen-dorog-nyiregyhaza/

Csapatunk minden szempontból nagyszerű győzelmet aratott az első fordulóban a Vasas ellen és szintén győzelemmel rajtolt a Nyíregyháza is a Budaörs ellen idegenben. Ennek megfelelően nem csak két remekül felkészített csapat fog megütközni szerdán, de önbizalom növelő győzelmeiknek köszönhetően igazán nagy csatára lesz kilátás. A mérkőzésnek otthont adó Sóstói stadion, amely fénykorában 25 ezer befogadó képességű volt, ahol annak idején 27 ezer néző zsúfolódott be a csehek elleni válogatott meccsre éppen negyven éve. A később telepített ülőkék miatt jelenleg 11.500 a kapacitása. Hivatalos neve Nyíregyházi Városi Stadion, a fentebb említett nevén első sorban a helyiek emlegetik a Sóstó nevű városrészben való elhelyezkedése végett. Tekintve, hogy ilyen nevű stadion már létezik, amely a Videoton otthona, ezért hivatalos helyeken nem használatos a Sóstói stadion elnevezés.
A két csapatnak ez lesz a 11. egymás elleni mérkőzése. Az eddigi 10 tétmérkőzésen 3 dorogi győzelem, 2 döntetlen mellett 5 nyíregyházi siker született, 14:14-es gólaránnyal. A nyíregyháza vendégeként eddig öt alkalommal szerepelt a képen látható stadionban a csapatunk, ahol egyetlen győzelmünkkel szemben négyszer a hazaiak nyertek, a gólarány pedig 5:9. Érdekesség, hogy az egyszem győzelmünket éppen jelenlegi edzőnkkel, Németh Szabolccsal sikerült elérni 2017. márciusában, továbbá jelenlegi játékosunk, Forró Gyula Nyíregyházáról igazolt Dorogra a nyár folyamán. Szintén érdemes megjegyezni, hogy az eddigi 5 közös bajnoki évadjuk soán a sorsolás mindig úgy hozta, hogy az őszi szezonban a Dorog volt a pályaválasztó, most viszont fordult a helyzet és elsőként mi utazunk ellenfelünkhöz.

Jó szurkolást!

Hajrá Dorog!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 22. forduló
MTK Budapest FC
Dorogi FC
Február 2., Vasárnap, 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
 Főtámogatók
 
   


 
Szerdán következik a második forduló - Dorogi FC