Szedlár Zoltán visszatért!

Interjú Szekeres Adriánnal, szakmai stábunk új tagjával!

2020. Július 10. Péntek
Részletek a "bővebben" után!
Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy NB2-es csapatunk szakmai stábja, Szekeres Adrián személyében új asszisztens edzővel bővült, akit a felkészülés második hetében kérdeztük múltjáról, az eddigi dorogi tapasztalatiról és a terveiről. Sok szeretettel köszöntjük őt!Eddigi pályafutásáról:
Szekeres Adrián: "A kőbányai KISE-ben kezdtem el futballozni, aztán Újpestre, majd az MTK-hoz kerültem, ahol az utánpótlás évek után 5 szezont játszottam a felnőtt csapatban. Volt szerencsém a 2007-2008-as szezon végén bajnoki címet is ünnepelni, de lehetőségem volt Magyar Kupa döntőt is játszani. Tagja lehettem a Videoton Európa Liga menetelésének, ám ezután a több játéklehetőség érdekében előbb Felcsútra, majd Dunaújvárosba vezetett az utam. Aktív labdarúgó pályafutásomat Gyirmóton fejeztem be, ahol egy jól sikerült NB2-es év után az NB1-es szereplésemet sérülések akadályozták, így abbahagytam játékoskarrierem. 2018 januárjától az MLSZ videóelemzője lettem, ahol két és fél év alatt rengeteget tanulhattam, bízom benne, hogy az ott megszerzett tudást kamatoztatni tudom majd Dorogon. 2018 nyara óta a Spíler TV-nél is dolgozom, ahol az első "tanuló év" után hatalmas elismerés volt számomra, hogy marasztaltak és állandó résztvevője vagyok azóta is két műsornak, remek lehetőség ez számomra annak érdekében, hogy ugyan elsődlegesen kamerák, ugyanakkor ennek segítségével emberek előtt beszéljek és ezen a területen fejlődjek, hogy aztán később edzőként egy felnőtt csapat öltözőjében a kommunikációm a lehető legjobb legyen a játékosok előtt."

A lehetőségről, hogy a Dorogi FC-nél legyen edző:
Szekeres Adrián: "Június közepén keresett meg először Németh Szabolcs vezetőedző, majd később személyesen is találkoztunk ahol kiderült, hogy nagyon hasonló a futballról alkotott képünk és filozófiánk. Tetszett az a cél, amit a csapatjátékban szeretne elérni és természetesen nagyon imponált, hogy 31 évesen edzőként folytathatom a karrierem. Később Mayer elnök úrral és Sitku Illés sportigazgatóval is egyeztettünk, ami megerősítette bennem, amit előzetesen a klubról gondoltam. Voltak lehetőségeim, hogy videóelemzőként folytassam, de az MLSZ-től való távozásomkor mindenképpen edzőként szerettem volna folytatni, itt pedig lehetőséget kaptam rá."

Az első napokról, és a stábban kijelölt feladatairól:
Szekeres Adrián: "Nagyon fontosnak tartottam, hogy a felkészülés elejétől kezdve a csapattal legyek. Az első pár nap az ismerkedésről szólt, amiben sokat segített, hogy több játékost már korábbról is ismertem, esetleg egy csapatban szerepeltünk vagy ellenfelek voltunk. A szerdai pihenő nap után már nem csak az edzésvezetésben, hanem az edzések megtervezéséből is kivettem a részem, amit úgy kell elképzelni, hogy Fenyvesi László kollégámmal állítjuk össze az edzések fő célját felépítő gyakorlatokat, amit a vezetőedzőnek végül elküldünk, ezt követően pedig közösen átbeszéljük az esetleges finomításokat. Úgy érzem, ez a szakmai csapat, kiegészülve a kapus-, illetve az erőnléti edzővel remekül fog működni. A feladataim közé tartozik emellett majd a pontrúgások fejlesztése, valamint az ellenfelek feltérképezésében is segíteni fogok."

A csapatról:
Szekeres Adrián: "Azt gondolom, hogy optimális a fiatal, illetve a rutinosabb játékosok aránya, utóbbiakkal kapcsolatban szeretném kiemelni a példamutató edzésmunkájukat, valamint hatalmas segítségnek tartom az edzéseken való utasításaikat is a fiatalabbak felé. Úgy érzem, már a második hét végére is viszontláttunk a csapattól olyan taktikai elemeket, amiket gyakoroltunk, ami annak köszönhető, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan remek állapotban vesznek részt a srácok az edzéseken. Bízom benne, hogy a holnapi edzőmérkőzésen is észrevehetőek lesznek a csapatjátékunk azon jellemzői, amit a stábbal a játékosoktól kérünk, hogy aztán a bajnoki rajtot a lehető legjobb állapotban kezdhessük."

Esélyekről, személyes célokról:
Szekeres Adrián: "Annyi lemaradásom van még, hogy az utánpótlás futballból érkeztem, így nem vagyok teljes mértékben naprakész az NB2-es mezőny erőviszonyait tekintve, amit biztosan a vírushelyzet okozta hosszú szünet át is írt. Személyes céljaim között nem a tabellán való helyezésünk szerepel, sokkal inkább szeretném azt, hogy azokat a játékelemeket, melyeket a hétköznapokban majd gyakorol a csapat, aztán viszontláthassuk a bajnoki mérkőzések alkalmával is, ami azt fogja jelenteni számomra, hogy a játékosok elfogadnak és megértenek minket edzőket, a személyes célom tehát, hogy a csapat játéka a lehető legnagyobb mértékben fejlődjön. Hajrá Dorog!"
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 22. forduló
Dorogi FC
Debreceni EAC
Január 31., Vasárnap, 13:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók

  


 


Interjú Szekeres Adriánnal, szakmai stábunk új tagjával! - Dorogi FC