Döntetlen a Vasas ellen Ellenfelünk az utolsó percben egyenlített

Példátlan sikerek az utánpótlás-nevelésben

2018. Június 5. Kedd
Részletek a "Bővebben" után
A Dorogi FC az utánpótlás-nevelés területén példátlan sikert ért el ebben az évben. Bajnok lett az U14-es, Varga János edző által vezényelt dorogi csapat, az U17-es és U19-es csapat, Fenyvesi László és Simon Imre edzők irányításával.  Az idén három bajnoki trófea gyarapítja a klubot, növeli városunk hírnevét, öregbíti a DOROGI FC száz éves történelmét. Simon Imre utánpótlás szakmai igazgatót kérdeztük a sikerről.
- Hogyan értékeli a bajnoki szezont?
- A bajnoki szezon értékelésénél sok mindent figyelembe kell vennünk. Három csapatunk bajnokságot nyert. Ez mindenképpen figyelemre méltó, de a tavalyi négy helyett még plusz  két csapatunk is bajnokságban játszott. Azt mondom, hogy lehetőségeinkhez képest tisztességgel helyt álltak. A 12 év alatti és a fölötti korosztályok is egységes tervvel készülnek, amibe természetesen edzőink beépíthették  saját kreativitásukat. Folyamatosan tartunk kiemelkedő játékosainknak egyéni képzéseket, beindítottuk az alközpont tehetségeinek az edzéseket. Természetesen ezek apró lépések és úgy érzem, közelítünk lehetőségeink határához. További lépéseket kell tennünk a gyerekek fejlődése érdekében. Természetesen megvannak már a következő évre a terveink és bízok benne, erősebbé teszi a térség utánpótlását.
- Az utánpótlás-nevelésben rendkívüli sikert ért el a Dorogi FC. Mi a siker titka?
- Sajnos nem vagyok alkimista és nincs nálam a bölcsek köve. Három éve edzőként dolgoztam Dorogon, amikor átvettem az utánpótlás vezetését, de értek váratlan helyzetek azért. Igyekeztem a más kluboknál szerzett tapasztalataimat hasznosítani, ezért tavaly nyáron átszervezéssel sikerült az idősebb korosztályoknál állandó létszámot, stabilitást kialakítani. Ez korábban nem volt jellemző. Persze ehhez kellettek sikerre éhes, motivált kollégák is. Ez is hozzájárult a három első helyezéshez. Ennek ellenére számomra a siker a fociban tágabb fogalom  és nem mindig a számszerű eredmény az. Csak példaként említem Janusz Pisti bemutatkozását az NB II-ben. Két éve már mindenki lemondott róla, és ma már mindenképpen profi labdarúgó szeretne lenni. Az egyén sikere legalább olyan fontos nekem,  mint egy bajnoki cím.
- A kisebb korosztályoknál mit lát? Felnőnek ők is a feladathoz, a 2017/18-as bajnokcsapatok példaként szolgálhatnak számukra?
-  A kisebb korosztályok ugyanolyanok, mint a mostani aranyérmeseink voltak pár éve. Természetesen vannak olyan csapataink, ahol több ügyes játékos van és van, ahol kevesebb játszik. De azt látni kell, hogy itt még kevés gyermek kapcsolódik be a munkába a környező településekről jelenleg. Ennek ellenére, amikor látom Kruska Máté elhivatottságát, Ötvös Lóri alázatos, stílusos védőjátékát, esetleg Wáry Zsombi és Szilágyi Fábió okos, célratörő  játékát azt mondom, sok öröme lehet a  dorogi foci szurkolóinak a jövőben.

Bajnokaink

Az U14-es bajnokcsapat tagjai: Bartl Dominik, Bokàn Barnabás, Bokàn Bence, Burányi Bence, Faragó Bàlint, Farkas Jeromos, Farkas Tamás, Horváth István, Kara Gergő, Keck Balázs, Kálló Roland, Czvik Máté, Pohner Zsolt, Selmeczi Bendegúz, Sterczer Balázs, Szlovák Kristóf, Harmat Zsombor, Làcza Gàbor
Edző: Varga János

Az U17-es bajnokcsapat tagjai: Barna Gerő, Belányi Balázs, Bódi Roland, Bojtor Dániel, Cserven Milán, Dékay Gergő, Deres Márk, Fábián Nagy Balázs, Horváth József, Jakobi Roland, Kis Kevin, Manger Adrián, Marczinkó Bence, Merész Bálint, Molnár Ákos, Somogyi Dániel, Szatmári Kevin, Szerepi Krisztofer, Takács Zoltán, Váli Balázs.
Edző: Fenyvesi László

Az U19-es bajnokcsapat tagjai: Borsiczki Marcell, Bokor Balázs, Szőke Tibor ,Hamza Milán, Putnoki Bence, Weszelovszky Ákos, Weszelovszky Gergő, György Bence, Zicsi Adrián, Vass Richárd, Molnár Márkó, Izsó Bence, Ungvári Máté, Janusz István, Sárközi Ádám, Ódor Gábor, Klányi Patrik, Valek Bence
Edző: Simon Imre


GRATULÁLUNK!
EREDMÉNY
Merkantil Bank Liga 13. forduló
Dorogi FC
BFC Siófok
Október 21., Vasárnap, 14:30
Dorog, Buzánszky Stadion
 Főtámogatók
 
   
 
Példátlan sikerek az utánpótlás-nevelésben - Dorogi FC