Nagyszerű győzelem Dunaharaszti ellen

2019. Március 14. Csütörtök
Részletek a "Bővebben" után
MLSZ U15 II.o. Közép B 17. forduló

Dorogi FC – Dunaharaszti MTK 5 – 0 (gólszerzők: Czvik 3 , Kalster, Nebehaj)

2019.03.10. 12.00 Monostori Tivadar UP Központ, Tokod

A tavaszi időszak második mérkőzésén a Dunaharaszti MTK csapatát láttuk vendégül. A héten jó iramú edzéseken készülhettünk a játékosokkal, illetve egy hétközi edzőmérkőzés is színesítette a programot. Sajnos, a felkészülést ezúttal is befolyásolták sérülések, azonban bízhattunk a keret mélységében és a játékosok felkészültségében, mindenképpen győzelmi szándékkal léptünk pályára.
A mérkőzés kezdeti szakaszától sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, folyamatosan nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfél kapuját, azonban nem tudtuk kihasználni a gólhelyzeteket, illetve itt hozzátenném azt is, hogy ellenfelünk kapusa óriási bravúrokat mutatott be! Végül az első félidő utolsó perceiben tudtuk megszerezni a vezetést. A második játékrészben sikerült fenntartanunk a magas labdabirtoklási arányt, és továbbra is veszélyesek tudtunk lenni az ellenfél kapujára. Ez a fölény végül újabb gólokban manifesztálódott, a második félidő kezdeti szakaszában tudtuk növelni előnyünket, majd a későbbiekben még két találattal le is zártuk a mérkőzést, így a végén egy magabiztos győzelemnek örülhetett a csapat.

A mérkőzés legnagyobb pozitívuma nem is feltétlen a győzelem ténye, hanem ahogy a játékosok ezt megvalósították, ugyanis talán az egyik legprofibb, legtudatosabb mérkőzésünk volt ez az eddigiekben. A játékosok következetesen és higgadtan alkalmazták a gyakoroltakat, az a fajta forgatókönyv, amellyel erre a mérkőzésre készültünk, szinte maradéktalanul meg is valósult, minden pályára lépő játékosunk hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és igazi csapatmunkával tudtunk eredményesek lenni. Ellenfelünk pedig szervezett és fegyelmezett volt, így azt gondolom, hogy nagyon értékes 3 pontot szereztünk a mérkőzésen.

Az egyéni teljesítmények közül a triplázó Czvik Mátét, a középpályán rengeteg munkát végző Bauer Olivért, a védelem oszlopaként játszó Sterczer Balázst emelném ki, hozzátéve, hogy a csapat minden egyes tagjának ezen a mérkőzésen nyújtott teljesítménye előtt le a kalappal! Külön gratulálhatunk Faragó Bálintak és Pohner Zsoltnak, akik saját korosztályuk mellett az U17-es csapat hétvégi győzelmének is tevékeny részesei voltak.

A következő fordulóban egy rendkívül nehéznek ígérkező mérkőzésen a Csepel FC otthonába látogatunk.

Szilvási László edző

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 22. forduló
MTK Budapest FC
Dorogi FC
Február 2., Vasárnap, 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
 Főtámogatók
 
   


 
Nagyszerű győzelem Dunaharaszti ellen - Dorogi FC