Mennyiségre nem törekszünk, csak a minőségre! - interjú Bene Ferenccel

2017. Január 13. Péntek
Részletek a "Bővebben" után
Január 9-én elkezdődött a 1,5 hónapos felkészülés a Dorog számára a tavaszi szezonra. Bene Ferenc sportigazgatóval beszélgettünk az elkövetkező edzőmérkőzésekről, átigazolásokról.


Komolyabb csapatok ellen is pályára léptek a felkészülés során (Gyirmót, Haladás, FC Nitra). Mi ezzel a célotok?

Nekem az a tapasztalatom, hogy a nemzetközi edzőmérkőzések sokkal nagyobb iramúak, és a játékosok is komolyabban veszik. Ráadásul más nemzet csapatai ellen különböző stílusokkal, és mentalitásokkal találkozunk, ez mind a csapatunk hasznára válhat. A vezetőedzőnkkel egyeztetve raktuk össze az edzőmérkőzések programját, többségében külföldi, vagy NB1-es csapatokkal mérkőzünk.

Eddig két új játékost igazolt a Dorog, Demjén Patrik kapus és a rutinos támadó Simon Attila személyében. Hogyan segíthetik a csapatot?

Vezetőedzőnk az őszi szezon végeztével két poszton szerette volna megerősíteni a csapatot, kapus és támadó poszton, ezért erre a két pozícióra igazoltunk elsőként. Úgy gondolom munkánk eredményes volt, hiszen az U-19-es válogatott első számú kapusát, és egy NB1-es gólkirályt igazolni a téli időszakban mindenképpen azt mutatja, hogy a Dorogi FC komolyan veszi az NB2-es bajnokságot. Szeretnénk stabilan megragadni a profi futballban, hiszen egy hatalmas tradícióval rendelkező klubért dolgozunk, ahol sokan szurkolnak nekünk, akiknek szeretnénk tavasszal a csapat játékával örömet okozni.

Simon Attilával két klubban is dolgoztál, mit várhatunk tőle?

Így van, Attilának Újpesten pályaedzője, Gyirmóton pedig vezetőedzője voltam. Előbb NB1-es ezüstérmet, majd NB2-es aranyérmet nyertünk. Legutóbb házi gólkirály is lett. Bátran mondhatom, hogy mind a pályán kívül, mind a pályán igazi vezér. Rá mindig számíthatnak társai. Profi mentalitásával, és győzni akarásával sokat tud nekünk segíteni. Fontos láncszeme lehet a csapatjátékunknak, és gólt is tud rúgni! Viszont nem szabad elfelejteni, hogy egyedül ő sem képes mindent megoldani, nem szabad egy embertől várni a csodát, csapatként kell teljesítenünk!

Várhatók-e még igazolások más posztokra?

Folyamatosak az egyeztetések Németh Szabolcs vezetőedzőnkkel. Attól is függ, hogy kik távoznak a csapattól. Télen nagyon nehéz igazolni, de amely poszton szükség van erősítésre, fogunk igazolni, de csak abban az esetben, ha meghatározó játékost tudunk igazolni, sok jó futballistánk van, mennyiségre nem törekszünk, csak a minőségre! Eddig úgy gondolom erősödött a csapat.

Lesznek-e még változások a keretben?

Igen. A szakmai stáb bizonyos játékosokra nem tart igényt, bizonyos játékosokat pedig kölcsön szeretnénk adni, hogy máshol játéklehetőséget kapjanak. Szemerédi Norberttel és Csák Zoltánnal közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Nagyházi Dávidot, klubunk kölcsönadja a fejlődése érdekében, a tárgyalások jelenleg is zajlanak. Icsó Zsolt, aki a DVTK játékosa, is valószínűleg másik csapatnál folytatja majd a pályafutását. Fürjes Ádám Ceglédre kerül szintén kölcsönbe, Kovács István pedig személyes okokra hivatkozva távozni szeretne. Az ő játékára számítanánk tavasszal, ezért sorsa még bizonytalan, élő szerződése van. Viszont megfelelő feltételekkel érdeklődés esetén elengedjük. Örömteli, hogy Koronczai Benjamin visszatért közénk, és az eddigi edzések alapján nagyon jó benyomást tett a szakmai stábra, ő velünk készül, könnyen elképzelhető, hogy tavasszal számíthatunk rá. Rajta kívül az utánpótlásból 3 játékosunk a felnőtt kerettel kezdte meg a felkészülést. Ungvári Máté, Izsó Bence, és Farkas Ákos. Szakmai stábunk pedig Fenyvesi László személyében bővelkedett egy asszisztens edzővel.

Köszönjük a válaszokat és sok sikert kívánunk!

Nagyon köszönöm a lehetőséget! Szeretném itt is megköszönni a tavalyi rengeteg befektetett energiát szurkolóinknak, és remélem a jövőben is kitartanak a csapat mellett, mi azon leszünk, hogy mindenki, aki Dorog címeres mezben kilép a pályára, mindent megtegyen a szurkolókért, a csapatért, és a klubért! Legyen a dorogi futball hangulat országos hírű!
   
   
Hajrá Dorog!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 5. forduló
Dorogi FC
Budafoki MTE
Agusztus 25., Vasárnap, 17:30
Dorog, Buzánszky stadion
 Főtámogatók
 
   


 
Mennyiségre nem törekszünk, csak a minőségre! - interjú Bene Ferenccel - Dorogi FC