Szedlár Zoltán visszatért!

Lénárth Tamás: Számunkra csak a győzelem volt elfogadható!

2021. Február 2. Kedd
Részletek a "bővebben" után!
A dorogifc.hu csapatkapitány-helyettesünkkel beszélgetett a mögöttünk lévő nehéz őszről, a januári felkészülésről és a kitűzött célokról.

DorogiFC.hu: December közepén nehéz őszt zártunk, hogy élte meg a csapat mindezt és hogyan értékelnéd a szezon első felét?
Lénárth Tamás: "Az őszi szezon első fele jól sikerült, utána viszont valami megtört és sorban jöttek a rossz eredmények, ami nagyon megviselte a teljes öltözőt. Ha egy csapat belekerül egy ilyen negatív szériába, abból nagyon nehéz kijönnie, ennek ellenére keményen dolgoztunk minden héten, viszont ekkor már hiányzott belőlünk az a felszabadultság, és az a lazaság, ami nélkül nem megy. Mindenki nagyon feszült volt, nagy nyomás alatt, önbizalom nélkül játszottunk, ami nem volt egyszerű. Nagyon vártam már a szünetet, hogy mindenki ki tudja magát pihenni, és tiszta fejjel térjen vissza a pályára januárban."

DorogiFC.hu: Január első napjaiban folytatódott a munka, milyen felkészülés van mögöttetek?
Lénárth Tamás: "A mostani felkészülésre nagyon rövid időnk volt, így különösen az első két hét sikerült keményre, de ez normális a szezon ezen szakaszában. A szakmai stáb nagyon jól felépítette a programot, szerintem a maximumot hoztuk ki a szokottnál rövidebb időből, ami miatt pozitívan várom a bajnokság folytatását, biztos vagyok benne hogy egy megújult és eredményes csapatot láthatnak a szurkolóink!"

DorogiFC.hu: A vezetőség mindent megtett, hogy megfelelően erősítse meg a keretünket, 6 új játékos is érkezett, segítséget jelentenek majd a bennmaradáshoz?
Lénárth Tamás: "Valóban a vezetőség is remek munkát végzett annak érdekében, hogy elérjük a tavaszra kitűzött célt, ami nem lehet más mint a bennmaradás. Biztos vagyok benne, hogy az új játékosokkal erősödtünk, mind, külön-külön is minőségi játékosok, akik egyértelműen a csapat segítségére lesznek!

DorogiFC.hu: Erős ellenfelekkel játszottunk januárban edzőmérkőzéseket, hogyan láttad ezeket belülről?
Lénárth Tamás: "Komoly játékerőt képviselő csapatokkal játszottunk, köztük például az NB1-es Mezőkövesddel, akik ellen nagyon jól kijött, hogy gondolkodásban és gyorsaságban kell még sokat fejlődnünk, ami pedig a szlovák csapatokat illeti, mindig is az agresszivitás és a sok párharc jellemezte őket, ami szintén jó erőfelmérő volt nekünk. Úgy gondolom összességében, hogy minden találkozó elérte a célját, amiből majd a bajnoki tétmeccseken profitálhatunk!"

DorogiFC.hu: Időközben túl vagyunk egy nagyon fontos DEAC elleni mérkőzésen, amit sikerült megnyerni, lendületet ad majd a sikeres rajt?
Lénárth Tamás: "Egyből egy hat pontos meccsel kezdtünk, ami természetesen mind a két csapat számára nagyon fontos volt. Számunkra csak a győzelem volt elfogadható, amiért a csapat nagyon sokat tett is. A mostani helyzetünkben gyakran majd nem szép, hanem eredményes focit kell játszanunk. Bízom benne, hogy ez a győzelem erőt ad nekünk a következő mérkőzésekre, és mindenki elhiszi, hogy sokkal jobb csapat vagyunk mi annál, mint amit a tabella mutat, amin remélem elindulunk felfelé, de ez csak ugyanilyen alázatos munkával sikerülhet."

DorogiFC.hu: Nehéz összecsapások sora áll előttünk, hány ponttal lennél elégedett a végén?
Lénárth Tamás: "Nem szeretnék nagyon számolgatni, azt gondolom, hogy meccsről-meccsre kell haladnunk és mindig a következőre koncentrálni és abból a maximumot kihozni. Minden csapattársam szeme előtt az a cél lebeg, hogy bennmaradjunk, más szóba sem jöhet és mindent meg is fogunk tenni ezért!"

DorogiFC.hu: Mit üzennél a szurkolóinknak?
Lénárth Tamás: "Elsősorban mindenki vigyázzon magára ebben a nagyon nehéz helyzetben, amit a vírus okoz! Bízzatok a csapatban, mert csak együtt sikerülhet a bennmaradás! Remélem minél hamarabb találkozunk a stadionban, és együtt fogunk ünnepelni a győztes meccsek után! Hajrá Dorog!"
EREDMÉNY
Merkantil Bank Liga NBII. 28. forduló
Szentlőrinc SE
Dorogi FC
Március 7., Vasárnap, 14:30
Kozármislenyi Stadion
 Főtámogatók

  


 


Lénárth Tamás: Számunkra csak a győzelem volt elfogadható! - Dorogi FC