Interjú vezetőedzőnkkel!

2020. Január 9. Csütörtök
Részletek a "bővebben" után!
A téliszünetet követően újra edzésben NB2-es férfi csapatunk, ennek kapcsán pedig Németh Szabolcs vezetőedzővel beszélgettünk.

DorogiFC.hu: A 11. helyen telel a csapat a bajnokságban és a legjobb 16 közé jutott a Magyar Kupában az ősz folyamán, elégedett vagy?
Németh Szabolcs: "Felemás érzéseim vannak a szereplésünkkel kapcsolatban, hiszen voltak olyan mérkőzések, amiket ha megnyerünk, akkor most előrébb lehetnénk a tabellán és azt gondolom, hogy a játékoskeretünk több van, mint amit a tabellán való helyezésünk mutat. Az ősz folyamán volt egy pár jó mérkőzésünk, de becsúsztak váratlan vereségek is, amiken ha pontot vagy pontokat szerzünk, akkor most ott lehetnénk az első 10 csapat között. Ami a Magyar Kupát illeti, nagyon örülök, hogy idáig jutottunk főleg, hogy ezt egy NB1-es csapat búcsúztatásával értük el, nagyon remélem, hogy tovább tudunk jutni a legjobb 8 közé is.

DorogiFC.hu: Tudjuk rólad, hogy maximalista vagy és nem létezik számodra tökéletes mérkőzés, ennek ellenére melyik őszi mérkőzést értékelnéd a legjobbnak és miért?
Németh Szabolcs: Nem szeretnék egyetlen mérkőzést kiemelni, több jó találkozónk is volt, gondolok itt akár a Vasas és az ETO elleni győzelmeinkre hazai pályán, de sikerült legyőznünk egy nagyon jól szervezett Gyirmótot idegenben, én azt gondolom, hogy ezeken a mérkőzéseken mutatott teljesítményünkre büszkék lehetünk.

DorogiFC.hu: Ahány edző annyi elképzelés, mindenkinek megvan a saját gondolata azzal kapcsolatban, hogy a csapata milyen felfogásban játszon, hogyan védekezzen vagy támadjon. Ha erre egy folyamatként tekintünk, akkor hogy áll most a csapat meglátásod szerint?
Németh Szabolcs: Igen, sosem lehetünk teljesen elégedettek, állandóan törekednünk kell arra, hogy napról napra fejlődjünk és tanuljunk a hibáinkból, de én úgy érzem, hogy a csapat érti, amit szeretnék, hogy játszon, de még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy az a játékkép és stílus tökéletesen működjön, viszont a játékosok napról napra szorgalmasan edzenek, úgyhogy elégedett vagyok a hozzáállásukkal.

DorogiFC.hu: Milyen állapotban tértek vissza a játékosok a szünetről és hogy teltek a felkészülés első napjai?
Németh Szabolcs: Minden játékos kapott házi feladatot a szünetre, amit becsülettel el is végeztek, ezt az elmúlt napok edzésmunkája is mutatja, hiszen jó állapotban tért vissza mindenki és nagyon motiváltan dolgozik mindenki már az első pár napban is.

DorogiFC.hu: Jövőhéten már edzőmérkőzés is vár a csapatra, szlovák csapatok mellett talákozunk az NB1-es Mezőkövesdre, mit vársz ezektől a felkészülési mérkőzésektől?
Németh Szabolcs: Természetesen elsődlegesen azt várom a játékosoktól, hogy amiket gyakorlunk edzéseken azt visszakapjam tőlük legyen szó védekezésről, támadásról vagy akár az átmenetről, fontos, hogy ezeket a játékelemeket éles helyzetben is megvalósítsuk, továbbá szeretném, hogy a hibáink ezeken a mérkőzéseken jöjjenek elő, hogy az első bajnokira már ki tudjuk javítani őket.

DorogiFC.hu: Február közepén újra Magyar Kupa, méghozzá egy olyan III. KER TVE ellen, aki a soraiban tudhatja többek között Bori Gábort, Rajczi Pétert vagy akár Czvitkovics Pétert is említhetnénk. Miként látod az esélyeket és mennyire fontos számunkra a Magyar Kupa szereplés?
Németh Szabolcs: Ellenfelünk annak ellenére, hogy a harmadik vonalban szerepel a kerete NB2-es szintű, biztos vagyok benne, hogy több másodosztályú gárda megirigyelhetné azt a játékoskeretet amivel a III. Kerület rendelkezik. Ennek ellenére szeretnénk továbbjutni rajtuk, evés közben jön meg az étvágy, remek lehetőségnek tartom minden szempontból, hogy a legjobb 8 közé kerüljünk, hiszen akármilyen sorozatban is induljunk ott mindig a lehető legjobb teljesítmény a célunk, ez alól pedig a Magyar Kupa sem kivétel.

DorogiFC.hu: Hamarosan folytatódik a bajnokság is, mik a csapat céljai a tavasz folyamán, hányadik hely megszerzését tartod reálisnak?
Németh Szabolcs: A célunk az, hogy előrébb lépjünk annál, ahol most vagyunk, minél több győzelmet szeretnénk szerezni, és szeretnénk ha ezek a győzelmek jó játékkal is párosulnának, a realitásnak az erős középmezőnyt tartom.

DorogiFC.hu: A téli átigazolási piac kinyitott, várható-e a keretben változás ?
Németh Szabolcs: Egy-két igazolást szükségesnek érzek, fontos a csapat fejlődésének érdekében, hogy minőségi játékosokkal erősítsük meg a keretet, úgyhogy bízom benne, hogy lesz egy minimális játékosmozgás.
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Dorogi FC
Kazincbarcika SC
Május 17., Vasárnap, 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók
 
  


 
Interjú vezetőedzőnkkel! - Dorogi FC