Szedlár Zoltán visszatért!

Innen folytatja az UP 2021-ben: Fiú csapatok, 1. rész!

2021. Január 11. Hétfő
Részletek a "bővebben" után!
A vírushelyzet nem csak 2020 tavaszán parancsolt álljt az amatőr sportnak, de alapjaiban határozta meg az év második felében elinduló bajnokságokat is, amely alól nem jelenthetett kivételt a labdarúgás sem. Utánpótlás csapataink az edzésmunkát és a versenyzést egyaránt érintő korlátozások ellenére azonban eredményes évet zártak, amire méltán lehetünk büszkék. Cikkünk első részében klubunk nagy-szekcióinak őszi teljesítményét mutatjuk be.

U19: Legidősebb korosztályunk, melynek kerete 22 főből áll, heti 5 alkalommal készül a Monostori Tivadar Utánpótlás Központban az MLSZ III. osztály "Közép B" csoportjának küzdelmeire. A csapat alapját a korosztálynak megfelelően 2002-2003-as születésű játékosok alkotják, de szintén a kerethez tartoznak a 2004-2005-ösök legtehetségesebb srácai is. Tényleges célkitűzés nélkül vágott neki a bajnokságnak Fenyvesi László csapata, hiszen a vírushelyzet megannyi akadályt állított a folyamatos edzésmunka és játéklehetőség elé, ami végül 7 tavaszra áttolt mérkőzést eredményezett, így összesen 22 mérkőzést kell majd lejátszania a csapatnak a bajnokság folytatásában. Ami viszont a lejátszott találkozókat illeti, az összkép több, mint pozitív, hiszen a felnőtt profi futball előszobájában lévő együttesünk mind a 8 mérkőzését meg tudta nyerni, ezzel pedig a csoport egyetlen hibátlan tagja. A gólkülönbségünk is imponáló, amit elértek fiaink, a legkevesebb kapott gól mellett, - ami csupán 3 -, 12 különböző játékos szerzett összesen 34 dorogi találatot, így kialakítva a +31-es arányt. A legeredményesebb félszezon Joó Andornak sikerült, aki egymaga 6-szor talált be az ellenfeleknek, köztük egy mindössze 5 perc alatt szerzett mesterhármassal. U19-eseink immáron megfogalmazott célja, hogy az ősszel mutatott csapatmunka a tavasszal is jellemezzen minket, szeretnénk a veretlenségi sorozatot addig nyújtani, ameddig csak lehetséges és dobogón állni a pontok végleges összeadása után.

U17: Új vezetőedzővel, és ezzel párhuzamosan határozott célokkal vágott neki az idei versenyidőszaknak a 2004-ben született srácokra épülő korosztály. Váczy Dávid személyében egy szakmailag kiemelkedő egyéniséggel bővült utánpótlásunk szakmai stábja, elvégzett munkája pedig már fél év után magáért beszél. Határozott elképzelését, miszerint a játékosoknak a futball alapelveivel kell elsősorban tisztában lennie, sikerült kiegészítenie egy jó közösség építésével, amely képes egységesen küzdeni a sikerért. Talán a legfontosabb eredmény, hogy mind a két irányban nyitott az előrelépési lehetőség, hiszen a legtehetségesebbek közül négyen már be is mutatkoztak az U19-es csapatban, míg az U15-ösök közül is többen lehetőséget kaptak az idősebbek között. A vírus miatt rendre alkalmazkodni kellett az ellenfelekhez, emiatt a legkevesebb lejátszott meccsel a tabella közepén telelt a csapat, ám az ősz folyamán sikerült legyőzni dobogós csapatot is, így biztosak lehetünk benne, hogy a tavasz folyamán sokkal feljebb végzünk majd a 16 csapatos versenyben. A korosztály legtöbb dorogi gólját Kalla Gergő szerezte, összesen 10-ig jutott az első félévben, őt követi Farkas Tamás a maga 8 góljával. "Ami tegnap elég volt, holnap már kevés", lesz a csapat számára kitűzött mottó a 2021-ben is.

U15: Az MLSZ Serdülő II. osztály Közép "B" csoportjának vágott neki U15-ös csapatunk augusztus végén, amely során végül 12 lejátszott mérkőzésig jutott el a vírus faragta 6 hónap során. Varga János együttese több nagyarányú győzelmet is szerzett és 11. helyről várhatja a tavaszt és a hozzá kapcsolódó 18 összecsapást. A korosztály 8 játékosa is gólszerzésnek örülhetett, közülük Forgó Dominik a legtöbbször aki 7-szer talált be, őt követi szorosan Bredóka Tamás, aki csak egyel kevesebbnél tart. 

U14: Kovács Attila csapata pazar őszt zárt. A korosztály játékoskerete létszámában egy kicsit szűkebb idén, ám nem mondható el ez a gyerekek szorgalmára és lelkesedésére, amely folyamatosan növekedett és igazán dicséretre méltó. Egyénileg és csapatként is rengeteget fejlődött a társaság, amely az eredményekben is megmutatkozott. Bravúros teljesítménnyel - többek között a listavezető Újpestet és a rivális Esztergomot is legyűrve - szereztek 7 győzelmet egyetlen vereség és döntetlen mellett 9 mérkőzés során. Nem csak házi gólkirályi címet jelent Tillich Tamás számára a 25 őszi találat, de az egész bajnokságot tekintve is top 3-as góllövő lett tehetségünk. Komoly eredménynek számít, hogy rendre megállták a helyüket ezen korosztály játékosai az idősebbek között is, hiszen többen lehetőséget kaptak rá, hogy az U15-ösöknél bizonyítsák rátermettségüket, amely sansszal több alkalommal éltek is. Folytatás a pontvadászat 6. helyéről márciusban.

Cikkünk következő részében a kicsi szekció csapataival folytatjuk! Hajrá Dorog!
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 22. forduló
Dorogi FC
Debreceni EAC
Január 31., Vasárnap, 13:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók

  


 


Innen folytatja az UP 2021-ben: Fiú csapatok, 1. rész! - Dorogi FC