Fiataljaink debütáltak a felnőtt csapatban!

2020. Szeptember 22. Kedd
Részletek a "bővebben" után!
A MOL Magyar Kupa 6. fordulójában magabiztos győzelmet arattunk a Diósjenő otthonában, ám keretünk több tagjának nem csupán a továbbjutás miatt maradt emlékezetes ez a mérkőzés, vezetőedzőnk ugyanis keretbe hívta U19-es csapatunk több tagját, sőt, játékperceket is kaptak fiataljaink a kupameccs során.

Az említett saját nevelésű játékosaink közül Váli Balázs "kakukktojásnak" nevezhető, hiszen klubunk nyáron profi szerződést kötött vele, így az NB2-es csapat kötelékében készül hétről hétre, ám most lépett először pályára a csapatban, mindezt a kezdőcsapat tagjaként tehette meg és végig is játszotta a 90 percet.

U19-es csapatunk 2 meghatározó játékosa is szóhoz jutott a találkozón, Joó Andor és Papp Gergely is csereként szállt be, előbbi ráadásul gólpasszal tudta segíteni a csapatot, továbbá Belányi Balázs is tagja lehetett a sikernek, ám tehetséges kapusunk ezúttal nem került pályára, hozzátéve, hogy kvalitását és teljesítményét ismerve, ez már csak idő kérdése.

Weboldalunk kérdezte az érintett játékosokat és edzőjüket a debütálás kapcsán:

Váli Balázs: "Nagyon örültem, hogy sikerült tétmérkőzésen is bemutatkoznom a felnőtt csapatban és szerencsére ezt egy győzelem mellett tudtam megtenni! A kezdő sípszó előtt egy kicsit izgultam, de ahogy elkezdtük ez elmúlt és élvezni tudtam a játékot. Remélem, hogy még sokszor pályára léphetek a Dorog színeiben!"

Belányi Balázs: "Nagyon jó érzés volt a keretbe kerülni, és átérezni a felnőtt futball ízét! Remélem, hogy két éven belül sikerül felkerülnöm a felnőtt csapatba és Dorogon tudom folytatni a pályafutásom!"

Joó Andor: "Hatalmas élmény volt a felnőtt csapatban játszani, örültem neki, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam, és annak is, hogy a kapott bizalmat egy gólpasszal tudtam meghálálni! Jó érzés megélni a felnőtt csapattársak pozitív és segítő hozzáállását a fiatalok támogatásával kapcsolatban, melyet mind edzéseken, mind most a mérkőzés során megtapasztaltam!"

Papp Gergely: "Nagyon örültem, hogy ilyen "fiatalon" tagja lehettem a felnőtt keretnek hétvégén, és annak még jobban, hogy játszani is tudtam, remek érzés volt a csapat tagjának lenni! Bízom benne, hogy még sokszor lesz ilyen lehetőség a jövőben!"

Fenyvesi László, U19-es csapatunk vezetőedzője:
"Három jó szellemiségű és mentalitású játékos kapott szerepet, akik az egész nyári felkészülést példás hozzáállással csinálták végig! Még az út elején járnak, rengeteg munka van még előttük, hogy átlépjék a felnőtt futball küszöbét. Örülök a pályáralépésüknek és gratulálok Nekik a debütálásukhoz!"

A teljes méretű képért kattints Facebook és Instagram oldalunkra!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 13. forduló
Dorogi FC
BFC Siófok
Október 25., Vasárnap, 13:30
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók

  


 


Fiataljaink debütáltak a felnőtt csapatban! - Dorogi FC