Elhunyt a Nemzet Sportolója, stadionunk névadója Buzánszky Jenő!

2015. Január 11. Vasárnap
Mély fájdalommal tudatjuk a szurkolóinkkal, szimpatizánsainkkal, hogy a mai napon, 89-éves korában elhunyt Buzánszky Jenő, Olimpiai bajnok, Világbajnoki ezüstérmes, a Nemzet Sportolója!


49 alkalommal szerepelt a válogatottban, többek között a legendás 6:3-as londoni mérkőzésen és az 1954-es berni világbajnoki döntőn.

Hogy szeretett klubunkat, városunkat megismerte a világ, abban elévülhetetlen érdemei voltak. FourFourTwo magazinban Lakat T. Károly frappánsan megfogalmazta:

"Mindeközben (közel sem mellékesen) világhírűvé tette Dorogot.
Kötve hiszem, hogy ennek a voltaképpen kis magyar bányászvárosnak a nevét leírták volna-e valaha a világlapok annyiszor, mint tették „a dorogi Buzánszky”-t emlegetve, amelybe persze a szintén dorogi születésű Grosics jócskán besegített ugyan, de miután a kapus hamar elment a városból, a hátvéd viszont élete utolsó napjáig dorogi maradt, érdemei ebben a tekintetben is felülmúlhatatlanok.Dorogot emelte a csillagok közé, már pusztán azzal a ténnyel, hogy minden olyan meccsen játszott, amelyet az Aranycsapat okán máig emleget a világ sportsajtója, miközben megmaradt ugyanannak a szerény „bányásznak”, aki 1947. március 3-án a Győri ETO ellen mutatkozott be az NB I-ben, és 1960-ban vonult vissza. Edző lett, aztán sportvezető, egy idő után pedig amolyan intézmény: „Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja…”

A Dorogi Bányász (Dorogi Tárna; Dorogi AC) színeiben 274 első és 56 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára játékosként, majd éveken át edzőként segítette szeretett klubját!
A dorogi stadion az Ő nevét viseli!

Nyugodjon békében Jenő bácsi, emlékét mindig megőrizzük!

Dorogi FC


 
EREDMÉNY
Magyar Kupa 1. forduló
Balassagyarmati VSE
Dorogi FC
Szeptember 21., Szombat, 15:00
Balassagyarmat, Ipolyparti sporttelep
 Főtámogatók
 
   


 
Elhunyt a Nemzet Sportolója, stadionunk névadója Buzánszky Jenő! - Dorogi FC