Dicséret a szurkolóktól!

2016. Agusztus 30. Kedd
A "Bővebben" után olvassa el szurkolóink véleményét!
Ritkán szoktuk külön cikkben kiemelni a szurkolók véleményét, de úgy gondolom, hogy most érdemes, annak ellenére is, hogy egy aprócska góllal alulmaradt a dorogi csapat a Nyíregyháza ellen, hozzáteszem a mutatott játék alapján érdemtelenül.
Sokan hallották már a mondást, hogy a tízmillió szövetségi kapitány országa vagyunk, mindenki ért a focihoz, és aki szakértő - legalább is annak gondolja magát -  nagyon szeret kritizálni.
A legnagyobb kritikus a szurkoló. Vagy porba tipor vagy mennybe emel. Nincs középút. Természetesen ez attól függ, hogy mit lát a pályán. 
A vasárnapi meccset követően kettő hozzászólást olvastam a csapat facebook oldalán:

"Én azt gondolom, hogy ez a Dorog, ha így játszik és a "szerencse" sem pártol el, nemcsak a biztos bentmaradást érheti el, de a mezőny első felébe is odaérhet. Én nagyon büszke voltam, jó játékot láttam. Nemcsak helyenként, sztem szinte végig a Dorog dominált. Szervezett, tudatos, sokszor szép focit játszó csapat ez. Azt hiszem a legjobban azon lehet lemérni, hogy hétről hétre többen jönnek ki. Lassan kicsi a stadion :-) Hajrá Dorog."


"Kimondottan élvezhető, bátor, kombinatív játékot nyújtottak a fiúk. Nem érdemeltünk vereséget. Igazán megérdemli a csapat, hogy a közönség még inkább mellé álljon. Példásan küzdöttek, helyenként ötletesen. A vereség ellenére jól szórakoztunk, köszönjük.Hajrá Dorog!"


Ha egy csapat a kritikus szurkolóktól a vereség ellenére is dicséretet kap, már letett valamit az asztalra. Ahogy a Gladiátor című filmben, Maximusnak, az egykori római hadvezérnek mondta a rabszolgatartója mielőtt elindult a Colosseumba harcolni: "Nyerd meg a tömeget!"
Nos, a játékosoknak és a szakmai stábnak ez már sikerült, most már csak a hatékonyságon, a kapu előtti szituációk jobb megoldásán kell dolgozni, de ezt az edzők jobban tudják.

Csak így tovább!
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 10. forduló
Szombathelyi Haladás
Dorogi FC
Szeptember 27., Vasárnap, 17:00
Szombathelyi Haladás Stadion
 Főtámogatók

  


 


Dicséret a szurkolóktól! - Dorogi FC