Bajzát vs. Sitku, beharangozó a soroksári meccs előtt

2016. Október 14. Péntek
A részletekért kattintson a "Bővebben" ikonra
Soroksár SC - Dorogi FC

Mekantil Bank liga, NB II. 13. forduló
Október 16., Vasárnap 14:30
Szamosi Mihály Stadion, 1239 Budapest, Haraszti út 26.

Játékvezető: Takács János
Asszisztensek: Márkus Tamás, Szilágyi Norbert


Csapatunk ezen a héten Vasárnap délután 14:30 órától folytatja szereplését a Merkantil Bank ligában, idegenben, a 2014 óta - megszakítás nélkül - az NB II-ben szereplő Soroksár együttese ellen.

A Lucsánszky Tamás vezetőedző által irányított társaság a tabellán jelenleg a 6. helyen áll, 5 győzelemmel 4 döntetlennel és 3 vereséggel. A Puskás Akadémia után a második legtöbb gólt (22) rúgott csapat, a kapott gólok (16) tekintetében az átlaghoz tartoznak.

Az eddigi 6 hazai mérkőzésükön hullámzó teljesítményt nyújtottak. 3 győzelem - ebből 2 gólzáporos, 5:0 Csákvár és 6:1 Siófok ellen - mellett 1 döntetlen és 2 vereség a mutatójuk.

A mieink, a legutóbbi mérkőzésen a Budaörs 3:0-ás legyőzésével, továbbra is a 13. pozícióban - 5 győzelemmel 1 döntetlennel és 6 vereséggel - várják a folytatást.
 
A két csapat között jelenleg csak(!) 3 pont a különbség a tabellán. Dorog: 16 pont, Soroksár: 19 pont
A fenti statisztikákat figyelve, Bene Ferenc sportigazgató eheti nyilatkozatából emelnék ki egy mondatot: "Rendkívül sűrű és kiegyenlített a mezőny, gyakorlatilag a 20 csapatos mezőnyből nagyjából 16 csapat szinte egyforma, ezért ezeknek az együtteseknek az egymás elleni eredményei kettőzött jelentőséggel bírnak."
Valóban így van és megint nagy a tét, mivel győzelem esetén, akár az élbolyhoz is fel lehet zárkózni, ha a többi eredmény is úgy alakul.

Megkérdeztünk két játékost, ismert csatárokat, Sitku Illést a Dorog részéről, illetve Bajzát Pétert a soroksári csapatból, hogy mire számítanak az összecsapáson és játszottak-e már egymás ellen?

Sitku Illés: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Jó csapatnak tartom a Soroksárt. Olyan játékosok alkotják a csapatot, akik már nívósabb bajnokságokban is megfordultak. Ennek ellenére természetesen győzni szeretnénk és elhoznia a 3 pontot.
Bajzát Petivel ellenfélként már találkoztunk az élvonalban. Veszélyes és gólerős támadónak tartom, akit minden pillanatban szem előtt kell tartanunk.

Bajzát Péter: Jó meccsre számítok. Tudjuk a Dorogról,hogy jó formában van a csapat, hiszen az utolsó 2 meccsüket - beleértve a felkészülési mérkőzést is - megnyerték.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy hazai pályán esélyesebbek vagyunk. Alaposan feltérképeztük őket és csak a 3 pont elfogadható számunkra.
Illés ellen többször is játszottam még az NB I-ben. Agilis, agresszív támadó, ezért a védőink készülnek is ellene, hogy semlegesíteni tudják.

Bízunk benne, hogy sikerül felborítani a papírformát.

Hajrá Dorog!


KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 20. forduló
Dorogi FC
Pécsi MFC
December 6., Vasárnap, 13:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók

  


 


Bajzát vs. Sitku, beharangozó a soroksári meccs előtt - Dorogi FC