Az őszi szezon legjobb játékosa - Szedlár Zoltán

2017. December 6. Szerda
Részletek a "Bővebben..." után
A Merkantil Bank Liga 21. fordulója volt a Dorogi FC őszi szezonjának utolsó hazai mérkőzése. A kezdő sípszó felhangzása előtt került sor az Őszi szezon legjobb játékosa cím kihirdetésére. A díjat Szedlár Zoltán kapta, akinek Balázs Mihály adta át a szurkolók nevében a kupát, az oklevelet és egy kis ajándékot.

- Te kaptad az Őszi szezon legjobb játékosa elismerést a szurkolóktól a hétvégén. Számítottál erre a megtisztelő címre?

- Mélyen legbelül számítottam rá, de nem voltam benne teljesen biztos, hiszen voltak csapattársaim, akik szintén remekül teljesítettek az őszi szezonban. Úgyhogy meglepődtem, hogy én kaptam. Ezúton szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy engem választottak. És persze az edzőknek, a csapattársaimnak, a masszőrnek és az egész stábnak is, hiszen nélkülük nem értem volna el ezt a jó eredményt.

- Mit gondolsz, miért pont te kaptad ezt az elismerést?

- Valószínű azért, mert amit elterveztem a szezon elején, tudniillik, hogy olyan vezéregyénisége legyek a Dorogi FC-nek, aki előreviszi a csapatot, hála istennek sikerült elérnem. A szurkolók valószínű ezt a folyamatot látták és ezt értékelték. Próbálom ezt a formát tovább vinni tavaszra is.

- Hogy értékeled ezt a félévet? Az előző évben Németh Szabolcs vezetőedzőtől nem kaptál annyi játéklehetőséget, mondhatni mellőzött voltál a csapatban. Az új edzőpáros azonban bizalmat szavazatt neked, alapemberré váltál a Dorogi FC-ben.


- A korábbi időszakban tulajdonképpen epizódszereplő voltam. Az új szezonban azonban a Schindler Szabolcs-Tóth Csaba edzőpáros azt várta el tőlem, hogy főszereplővé lépjek elő és vezessem a csapatot a bajnokságban. Úgy gondolom, nagyjából sikerült helytállnom ebben a szerepben. Nyilván van még hová fejlődnöm, lehet még többet dolgozni, akár egyénileg, akár a csapatot nézem. De úgy gondolom, nem rossz időszakot zártunk.

- Az első pár meccs után sokan megkongatták a vészharangot és jöttek a negatív kritikák az edzők és a csapat felé. Hogy látod most a helyzetet?

- Meghatározó játékosok mentek el nyáron, nagyon rövid idő alatt kellett új csapatot építeni. Az első négy-öt meccs teszteléssel telt el, hogy összeszokjon a csapat. Ezeken gyengébben is szerepeltünk, de úgy gondolom, ezután megtaláltuk önmagunkat mind egyénileg, mind csapatban. Az őszi rossz szériát úgy érzem sikerült kijavítanunk mostanra. Úgy érzem, mostmár igazi csapat vagyunk, ami megmutatkozik az eredményekben és a játékban is. Sok olyan meccset, amit a szezon elején nem nyertünk volna meg, most azokat is megnyerjük. Sikerül olyan csapatok felett is győzni, akik esélyesebb nálunk, mint az MTK vagy a Vác, és olyanok felett is, akiknél hozni kell a kötelezőt.

- Mennyire fekszik nektek ez az új játékstílus, amit Schindler Szabolcsék játszatnak a csapattal?

- Szerintem ez mindenkinek jobban fekszik és jobban tetszik. Többet támadunk, látványosabb a foci, ezért a szurkolóknak is jobban bejön. Belülről is élvezhetőbb a játék, többet passzolunk, nincsenek annyira vasba verve a dolgok, mint korábban.

- Jelenleg tizenkettedikek vagyunk a bajnokságban. Hogy látod, mennyire mutatja ez a csapat erejét?

- Mindenképpen szerepelhetnénk jobban is, hiszen voltak olyan meccseink, amelyeket elbuktunk, pedig nyerni kellett volna. Ezeket a tavaszi szezonra mindenképpen ki kell javítanunk. Nem szabad négy-öt meccs előnyt adnunk, mint ahogy most tettük. Mindenféleképpen úgy kell dolgoznunk és a meccseken teljesítenünk, hogy ne adjunk esélyt a többieknek.

- Év végére mit tartasz reálisnak?

- A tíz között lenni szerintem reális célkitűzés.

- Mik a terveid a jövőre nézve?

- Vezéregyéniség szeretnék lenni a Dorogi FC-nél, minél több meccsen jól teljesíteni, hogy egy igazi stabil, erős csapat legyünk az NBII-ben.

- Vannak NBI-es céljaid?

- Nyilván mindenki azért dolgozik, hogy a legfelsőbb osztályban játszhasson, akár egyénileg, akár csapatban. Nekem is ez az álmom, szeretnék ott játszani, hiszen még nem vagyok öreg. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. De ahhoz nagyon sokat kell tennem, hogy ezt a célomat elérjem. Egyelőre nem szeretnék eligazolni a Dorogi FC-től, nagyon jól érzem itt magam.

- Gondolkodtál már azon, hogy mit fogsz csinálni a foci után?

- Az edzőségnek inkább az erőnléti része érdekel, mint amit Havrán József csinál. De addig még sok idő van hátra, majd még meglátjuk.

- Egy korábbi interjúben elárultad, hogy szeretsz és tudsz is főzni. Akkor épp citromos csirkét készítettél, aminek többen is kérdezték a receptjét. Megosztanád velünk zárásként?

- Kókuszolajból, sóból, borsból, majorannából, egy citrom reszelt héjából és levéből pácot készítünk. A csirkemellett felszeleteljük, majd ebbe a pácba helyezzük egy éjszakára. A tésztát forró vízben megfőzzük (ez bármilyen tészta lehet), majd összekeverjük a kókuszolajból, mézből, fokhagymából és citromléből készült mártással. Ráhelyezzük a kisült húst és fogyaszthatjuk is.

- Köszönjük a titkos családi receptet és a beszélgetést is, kívánjuk, hogy érd el a magad elé kitűzött célokat.


Javítani kell a Budafok elleni statisztikán
2019.08.23.
Részletek a "Bővebben" után
Vác - Dorog online szöveges közvetítés
2019.08.18.
Részletek a "Bővebben" után...
Vác - Dorog helyszín változtatás!!!
2019.08.15.
Részletek a "Bővebben" után...
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 5. forduló
Dorogi FC
Budafoki MTE
Agusztus 25., Vasárnap, 17:30
Dorog, Buzánszky stadion
 Főtámogatók
 
   


 
Az őszi szezon legjobb játékosa - Szedlár Zoltán - Dorogi FC