Gyors gól döntött a Paks elleni meccsen Miskei Attila: Azt szeretném, hogy napról napra fejlődjünk

A Budafoki MTE elleni meccs értékelése

2017. Agusztus 6. Vasárnap
Részletek a "Bővebben..." után
Dorogi FC - Budafoki MTE
2017. augusztus 6. Dorog Buzánszky Jenő Stadion

Dorogi FC:


Vajda D., Németh (Kamarás 58. p), Mészáros, Berkó, Szedlár, Csató, Bora, Szalai (80. perc kiállítás), Lénárt (Göblyös 15. p), Faragó (Sitku 70. p), Simon.

Gólszerzők: Pölöskei Péter 23. p, Kovács Dávid 51. p
Sárga lap: Mészáros; Oláh, Nagy, Patkós
Piros lap: Szalai

A Dorogi FC első hazai mérkőzésén az újonc Budafoki MTE csapatát fogadta. Az időjárás nem volt kegyes a játékosokhoz, hiszen a kezdő sípszó felhangzásával szinte egyidőben kezdett el szakadni az eső. A piros-feketék a rossz idő ellenére a mérkőzés elején domináltak, ám a Lénárt Tamás sérülése miatti csere borította a megbeszélt taktikát. Így egy egyéni hiba miatt Pölöskei Péter találatával a vendégek szerezték meg a vezetést a 23. percben. Az első játékrészben újabb gól már nem született, így budafoki előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben a Dorog csapata folyamatos nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját, találatot azonban az 51. percben Kovács Dániel szerzett, így a vendégek két gólosra növelték az előnyüket. A hazaiak helyzetét az sem könnyítette meg, hogy a játékvezető az alapembernek számító Szalai Andrást a 80. percben kiállította. A fennmaradó időben az eredmény nem változott, így a Budafoki MTE három ponttal gazdagabban térhetett be a meccs utáni értékelésre.

Tóth Csaba szakmai igazgató szerint most jobban kezdtünk, mint a Szolnok ellen. Az első negyedórában mi voltunk fölényben, Faragó Tamás óriási helyzete azonban nem ment be. A meccs fordulópontja Lénárt Tamás kényszercseréje volt, ami befolyásolta az egész mérkőzést és emiatt átalakult a csapat játéka is. Olyan embert veszítettünk el, aki a csapat kulcsszereplője és ez egy kicsit a játékosokat is megzavarta véleménye szerint. Ezután jobban magunkra húztuk az ellenfelet, egy gyermeteg hibából kaptunk gólt, a helyzeteinket pedig nem tudtuk kihasználni. A félidőben átalakították a csapat szerkezetét, rendezték a sorokat. Úgy tűnt, hogy sikerrel, de megint a váratlanból jött a kapott gól, amivel önmagunkat vertük meg. A második félidőben is több lehetőség volt (Faragó Tamásnak, Simon Attilának, Berkó Ádámnak, Mészáros Áronnak), próbáltuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. Nem volt azonba pontos a játék, hiányérzete van a minőségben. Azoktól a játékosoktól várják el a minőségi passzokat, akik ezért vannak a Dorog színeiben. Egyébként a kiállítást követően sem érezte, hogy az ellenfél volt a jobb, továbbra is mi voltunk fölényben. Véleménye szerint a játékvezető ítéletei a mai napon plusz egy embert jelentettek ellenünk, ezért nehéz volt így játszani. A játékosoktól továbbra is minőségi játékot vár, a rossz, pontatlan passzoknak, a ki nem kényszerített hibáknak ebben az osztályban nincs már helye.Pár játékosnak sokkal többet kell tennie a sikerért.

Schindler Szabolcs összességében nagyon csalódott volt. Kiesett a csapat egyik legmeghatározóbb játékosa, Lénárt Tamás és emiatt a teljes középpálya borult. Próbáltak változatatni, az első félidőben több helyzetünk volt, de egy hiba egy gólt eredményezett. A Budafok célfutballt játszott, amihez mi nehezen alkalmazkodtunk. A lehetőségek a második játékrészben is megvoltak, de a kiállítás megint egy kicsit átrendezte a mérkőzést. A második gólt megint egy nagy hibából kaptuk, ami eldöntötte a mérkőzést. Aki látta a mérkőzést, nem olyan Dorogot látott, aki feltartott kézzel játszik, hanem olyat, aki nyerni szeretett volna. A mai nap a Budafoknak kedvezett. A csapatösszeállításon muszáj lesz változtatnia, hiszen Lénárt Tamás és Szalai András is biztosan nem játszhat a következő mérkőzésen.
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Felkészülési mérkőzés
FC Nitra
Dorogi FC
Július 21., Szombat, 17:00
Szlovákia, Dolne Obdokovce ( Alsóbodok )
 Főtámogatók
 
   
 
A Budafoki MTE elleni meccs értékelése - Dorogi FC