Bronzérmes lett U16-os lánycsapatunk Öt sikeres év után távozik Szedlár Zoltán Németh Szabolcs visszatér Dorogra

BESZÁMOLÓ AZ U15-ös csapat két mérkőzéséről!

2019. Április 8. Hétfő
Részletek a "Bővebben" után
MLSZ U15 II.o. Közép B 19. forduló
Dorogi FC -  REAC 0 - 0
2019.03.23. 15.00 Monostori Tivadar UP központ

A tavaszi időszak negyedik mérkőzésén a REAC csapatát fogadtuk hazai pályán. Az előző hetek győzelmeinek és az elvégzett munkának köszönhetően magabiztosan, de nem elbizakodottan vártuk a találkozót.
A mérkőzésre jellemző kép alapvetően hamar kialakult, mi próbáltunk labdabirtoklásból veszélyhelyzetet kialakítani, míg ellenfelünk inkább az egységes védekezésből indított kontratámadásokra építkezett. A mérkőzés során volt több nagy lehetőségünk, eltaláltuk a kapufát is, „ajtó-ablak” helyzetet dolgoztunk ki, egy valami hiányzott csupán: hogy ezeket góllal fejezzük be!
Így a lefújáskor egy kemény, de eldöntetlenül maradt mérkőzés után foghattak kezet egymással a játékosok és az edzők.
Elsőként szeretném megjegyezni, hogy mindenképpen elismerésünket kell, hogy kifejezzük az ellenfelünk irányába, mivel az őszi önmagukhoz képest óriásit léptek előre, szervezetten és önfeláldozóan védekeztek, és bizony volt veszély a kontratámadásaikban. A mi szempontunkból ez azért pozitív, mert hajtós, éles mérkőzést játszhattunk, ami elősegíti a további fejlődésünket. A saját játékunkat illetően, azt gondolom, hogy koncepcionális hiba nem volt, az előfordult, hogy a gyakoroltakat nem tudtuk teljes mértékben megvalósítani, illetve nem tudtuk kihasználni az adódó lehetőségeinket.
Az egyéni teljesítmények tekintetében, két kapusunk, Kálló Roland és Keck Balázs játékát, Sterczer Balázs és Pohner Zsolt védőpárosát, Selmeczi Bendegúz és Bartl Dominik középpályán végzett munkáját, illetve Farkas Jeromos játékát emelném ki, aki a mérkőzés során több poszton is kiemelkedően teljesített.
A következő hétvégén a KISE csapatához látogatunk, egy igazi rangadóra készülhetnek a csapatok. 


MLSZ U15 II.o. Közép B 20. forduló
KISE - Dorogi FC 4 – 1 (gólszerző: Farkas T.)
2019.03.30. 12.15 BKV Előre sportpálya

A KISE csapatával már az ősszel is egy kiegyenlített, nagy küzdelmet hozó mérkőzésen csaptunk össze, a két gárda között van egy egészséges rivalizálás, ezért motiváltan készültünk erre a mérkőzésre, és egyértelműen győzelmi szándékkal léptünk pályára.
A mérkőzést véleményem szerint labdabirtoklás szempontjából jól kezdtük, az már azonban a kezdeti stádiumban látszott, hogy keményen meg kell küzdenünk minden egyes lehetőségért! Az első játékrész felénél nagy lélektani előnyt szerezhettünk volna, mivel kapusunk magabiztosan hárította az ellenfél javára (egyébként teljes joggal) megítélt büntetőt! Ennek ellenére, mégis 2-0 arányú hátránnyal jöhettünk le a félidőben, két teljes mértékben elkerülhető gólt kaptunk, amelyek védekezési hibákból adódtak, míg mi nem tudtunk igazán nagy lehetőségeket kialakítani.
A szünetben rendeztük a gondolatokat, és új lendülettel indultunk neki a második játékrésznek, amelyet sikerült is a tervezettnek megfelelően kezdeni, és Czvik Máté átadásából Farkas Tamás szerezte meg a gólt, amellyel vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Ezt követően egy rövidebb periódusra teljes mértékben sikerült átvennünk az irányítást, és komoly sansz volt az egyenlítésre, ez azonban sajnos nem sikerült, sőt, további két gólt kaptunk annak köszönhetően, hogy kinyíltunk hátul, és nem tudtunk levédekezni az ellenfél támadásait. Így a hármas sípszó után nem maradt más lehetőségünk, mint hogy gratuláljunk ellenfelünknek, és emelt fővel viseljük a vereséget.
A mérkőzésen alapvetően birtokoltuk a labdát, ez azonban egy meddő mezőnyfölény volt, mivel nagyon kevés igazi lehetőséget tudtunk kialakítani. Amit kritikaként fogalmazhatunk meg saját magunk felé, hogy úgy éreztem, az ellenfelünk sokkal jobban akarta ezt a győzelmet, több játékosunk is látványosan összeesett mentálisan a kapott gólok hatására. Ez a mérkőzés jó lecke volt számunkra, hogy a sikerért igen is minden pillanatban kőkeményen meg kell dolgoznunk, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne a maximális teljesítményre törekedjünk, mind játékban, mind pedig fejben!

Az egyéni teljesítmények közül mindenképpen kiemelkedő volt Keck Balázs kapusteljesítménye, aki a hárított büntető mellett több nagy bravúrt is bemutatott, és játékával és kommunikációjával is végig próbálta motiválni társait. Mezőnyben Selmeczi Bendegúz és Farkas Jeromos teljesítményét emelném ki ezen a mérkőzésen.
A labdarúgás rengeteg pozitívuma közül az egyik, hogy nincs idő rágódni a hibákon, hiszen jön a következő mérkőzés, amelyre készülhetünk. Így ennek szellemében, az adódó hibák megbeszélésével és javításával, nagyon motiváltan készülünk a következő bajnoki mérkőzésre, amelyet a listavezető Újbuda együttesével játszunk majd.EREDMÉNY
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Duna Aszfalt TVSE
Dorogi FC
Május 19., Vasárnap, 14:30
Tiszakécske Városi Sportcentrum
 Főtámogatók
 
   
 
BESZÁMOLÓ AZ U15-ös csapat két mérkőzéséről! - Dorogi FC