Dorogi FC Leány utánpótlás (U16 és U19) 2018. őszi szezon beszámoló

2018. December 3. Hétfő
Részletek a "Bővebben" után
Sikeres és bizakodásra okot adó őszi szezont zárhattak lány labdarúgóink. Bár a bajnokság már szünetel, továbbra is rengeteg és nagyon kemény munka vár rájuk. Januárban és februárban futsal tornákon vesznek részt, amelyek más jellegű felkészülést igényelnek.
Hidasiné Nánási Nikolett és Hidasi Zsolt Milán edzők értékelése: - A Dorogi FC megtisztelő felkérése után, 2018 augusztus utolsó hetében kezdtük meg a munkát Méhes Norbert szakmai vezetésével a leány utánpótlás csapatokkal. A korábbi időszakhoz képest a lányoknál jelentős változások történtek; többen kiöregedtek, néhányan eligazoltak, illetve eltávoztak; pozitív változásként viszont sokan érkeztek más egyesületekből. Folyamatosan bővül csapatunk, a labdarúgás iránt érdeklődő, teljesen kezdő lányokkal is.
Jelenleg 30 lánnyal dolgozunk, ebből 2 fő még életkora miatt nem szerepelhet a leány bajnokságokban, 5 fő teljesen kezdőként szorgalmasan látogatja edzéseinket. Az U16 korosztálynál 18 fős, az U19 korosztálynál 15 fős kerettel számolhatunk a bajnoki fordulókon, ebből 10 fő mindkét korosztályban pályára léphet, és legtöbbször lép is.
Hetente 3 alkalommal tartunk edzést, 1.5-2 órában. Az edzéslátogatottság 85-90 %-os, ami nagyon pozitív visszajelzés számunkra, mert megerősít bennünket, hogy a lányok hozzáállása, motivációja kimagasló. Ezen felül kapusaink külön kapusedzéseken vettek részt, illetve több lány önszorgalomból, saját kérésükre egyéni képzéseken fejlesztette labdarúgó tudását.
U16:
MLSZ I. osztályú háromnegyedpályás bajnokság Észak-nyugati csoportjában szerepelnek. Az őszi szezont 4 győzelem és 3 vereséggel az előkelő 4. helyen zárták, pontegyenlőséggel a 3. helyezett mögött. Ez a várakozáson felüli eredmény is felértékelődik annak tudatában, hogy a csapat ebben a felállásban még csak 3 hónapja van együtt.
U19:
MLSZ I. osztályú nagypályás bajnokság Közép csoportjában szerepelnek. A szezont 3 döntetlen és 5vereséggel a 8. helyen zárták. Az eredmény ugyan nem tükrözi, de a legtöbb mérkőzésen egyenrangú partnerei voltunk ellenfeleinknek, annak ellenére, hogy a korosztály legfiatalabb csapata vagyunk, és a legtöbb lány az U16-ban is játszik hétről-hétre.
Összegezve elmondható, hogy egy sikeres és bizakodásra okot adó őszi szezont zárhattunk. Hosszútávú céljaink között szerepel, hogy a lányoknál a technikai-taktikai labdarúgó tudás mellett az értékrendjüket is fejlesszük, alakítsuk, mert meggyőződésünk, hogy csak úgy válhatnak jó labdarúgóvá, ha vallják és közvetítik a tisztelet, az alázat, a fair play és a csapatszellem fontosságát. Visszatekintve az elmúlt három hónap közös munkájára, megítélésünk szerint a lányok jó úton haladnak.
Méhes Norbert szakmai vezető: - Nyáron érkezett hozzánk két kiváló edző, aki rendkívül jő felkészítő munkát mutattak meg mindkét csapatunknál. Nagy erővel vetették magukat a munkába, személyiségüknek, felkészültségüknek és hozzáállásuknak köszönhetően rendkívül jó volt az edzéslátogatottság lány labdarúgóinknál. Köszönöm edzőinknek és a lányoknak az elmúlt féléves munkát, a jó szereplést!


KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Dorogi FC
Kazincbarcika SC
Május 17., Vasárnap, 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók
 
  


 
Dorogi FC Leány utánpótlás (U16 és U19) 2018. őszi szezon beszámoló - Dorogi FC