#88, avagy interjú Lénárth Tamással!

2020. Május 7. Csütörtök
24. rész!

Csapatkapitány-helyettesünk válaszolt a dorogifc.hu kérdéseire!

 • Mire adott lehetőséget a mögöttünk lévő foci nélküli időszak?
  Általában minden napom hasonlóan kezdődik, azaz elvégzem a Havrán Józsi által megadott edzéstervet. Kislányommal és feleségemmel is most több időt tudok eltölteni, ami néha fárasztóbb, mint ha edzenék. :) Nemrég elkezdtünk építkezni, úgyhogy elég sok munka van ezzel, de marad azért időm a pihenésre is.

 • Amióta csatlakoztál hozzánk, azóta a 88-as mezben szerepelsz, mi az oka a választásodnak?
  Erre egyszerű a válasz, amikor Dorogra szerződtem foglalt volt a 8-as mezszám, ezért választottam a 88-as számot!

 • Viszonylag rövid idő alatt kiérdemelted a csapatkapitányi karszalagot, mi ennek az oka szerinted, milyen felelősséggel jár akkor, amikor nem mérkőzésen vagy a csapat kapitánya és milyen érzés ez számodra?
  A csapat első számú csapatkapitánya Mészi, ha ő épp nincs a pályán, akkor én viselem a karszalagot, ami persze nagyon megtisztelő számomra, ugyanakkor komoly felelősség is! Mivel érdemeltem ki? Szerintem legfőképpen a mentalitásommal, amivel példát tudok mutatni a többieknek, miszerint soha nem szabad feladni! Számomra mindegy hogy edzés van, vagy bajnoki mérkőzés, mindig győzni szeretnék. Szerencsére a csapatban több ilyen mentalitással megáldott játékos is van. Nem vagyok az a szervező típus, ezt általában Vígh Ádi szokta megoldani, aki szerintem élvezi is ezt!
  :)

 • A labdarúgást kedvelőknek minden bizonnyal nem kell bemutatni nevelőegyesületedet a szlovák DAC-ot, milyen volt ott tanulni a sportágat, miben látod a két ország labdarúgásának különbségét?
  Abban az időben nem voltak ideálisak a körülmények, össze sem lehet hasonlítani a mai körülményekkel, amiben a jelenlegi fiatalok készülhetnek! A két ország között egy nagy különbség van, ami a mentalitás, emellett pedig a szlovák foci agresszívabb, míg a magyar technikásabb.

 • Első magyar együttesed a Győr volt, hogy érezted ott magad és mi volt az oka, hogy viszonylag hamar vissza is tértél Szlovákiába?
  Nem úgy sikerült számomra, ahogyan azt elképzeltem, nem volt meg a csapategység. Nem sikerült a feljutás, ami nagy csalódás volt a klubnak és ezt követően a csapat 90% - át kicserélték, aminek része voltam én is, de utólag úgy gondolom, ennek így kellett történnie.

 • 2017 telén igazoltál Dorogra, milyen érvek szóltak ezen döntésed mellett?
  Próbajátékon vettem részt, ahol megfeleltem. Az első naptól kezdve éreztem a csapategységet és a családias hangulatot a klubban, ami nagyon megfogott. Az egyik legjobb döntéseim közé tartozik, hogy Dorogra igazoltam!

 • Ha összeadjuk, gyakorlatilag 3 teljes szezon van mögötted dorogiként, mik voltak ennek az időszaknak a legmeghatározóbb pillanatai számodra?
  Egyértelműen a győzelmek, és az utána való ünneplés a szurkolókkal, de nem tudnék kiemelni egy meccset sem különösebben.

 • A Te fáradhatatlannak tűnő mentalitásod miatt adódik a kérdés, milyen további céljaid vannak még játékosként, és áll-e már a fejedben konkrét terv az aktív labdarúgás utáni időkre?
  Remélem még sokáig fogok tudni játszani, viccesen mondtam már Sitku Illésnek, hogy megszeretném dönteni a rekordját. :) Egyelőre még hosszútávon gondolkodok a fociban, de ha egyszer befejezem, akkor ami nagyon érdekel, az a videóelemzői, vagy akár a játékosmegfigyelői szerepkör, mivel nagyon sok meccset megnézek a tv-ben, vagy akár a következő ellenfelünk meccseiről is nézek videókat, esetleg előfordul, hogy külön a játékosokról is nézek anyagokat.

 • Több játékostársad előtted felemásra értékelte az aktuális szezon eddigi teljesítményét, Te hogy látod?
  Én kicsit csalódott vagyok, mert ilyen játékosállománnyal, amivel rendelkezünk előrébb kellene állni a táblázaton, ez a csapat többre képes. Biztos vagyok benne, ha egyben marad a következő idényben a keret, ezt be is fogjuk bizonyítani!

 • Lénárth Tamás a magánéletben is olyan barátságos és csendes, mint ahogyan kívülről tűnik a pályán?
  Ezt a kérdést a feleségemnek kellene feltenni! :) Ami biztos, hogy barátságos vagyok, csendes az már nem annyira, sőt, elég hamar fel is tudom húzni magam, amit a csapattársaim meg is tudnak erősíteni... olyankor mindenki félti a lábát edzésen. :)

 • Gyakori vendége vagy a szurkolói ankétoknak, van esetleg olyan szurkolókkal kapcsolatos élményed, amit örömmel megosztasz?
  Különösebb élményt nem tudnék megosztani azokon kívül, amik a mérkőzések utáni ünneplésekről szólnak. Voltam már pár szurkolói ankéton, ahol elég csendes vagyok. :) Mindig örömmel megyek ezekre a találkozókra, jó látni, hogy jó az összhang a klub és a szurkolók között, ez is nagyon fontos, mert csak így lehetünk sikeresek!

 • Mit üzennél a szurkolóinknak?
  Elsősorban mindenki vigyázzon magára és szeretteire ebben a nehéz helyzetben! Én bízom benne, hogy minél előbb újra tudunk találkozni a mérkőzéseken, és együtt fogunk ünnepelni a mérkőzések után! Hajrá Dorog!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 3. forduló
Debreceni EAC
Dorogi FC
Agusztus 9., Vasárnap, 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
 Főtámogatók

  


 


#88, avagy interjú Lénárth Tamással! - Dorogi FC