#70, avagy interjú Girsik Áronnal!

2020. Május 2. Szombat
22. rész!

Kolozsvárról érkező fiatal játékosunkkal beszélgetett ezúttal a dorogifc.hu szerkesztősége.
 • Jó ideje áll a bajnokság és a csapat közös edzésmunkája, mivel töltötted az elmúlt időszakot?
  A bajnokság felfüggesztése után hazautaztam Kolozsvárra, ahol a napok nagy részét edzéssel és az érettségire felkészüléssel töltöttem. Két hete visszajöttem Dorog, ahol szinte egész nap a tanulásra fektettem a hangsúlyt, persze reggelenként elszoktam végezni a Havrán Józsi által leadott erősítést.

 • A 70-es mezben szerepelsz, miért erre esett a választásod?
  Pályafutásom során a 7-es és a 9-es szám volt a mezem hátulján, viszont érkezésemkor mind a kettő foglalt volt, ezért a 70-es szám mellett döntöttem.

 • A román ikon, Gheorghe Hagi akadémiáján nevelkedtél, mesélj erről kérlek egy kicsit, miben más ott a képzés, mint Magyarországon?
  Tizenhárom évesen kerültem a Hagi Akadémiára, ahol 4 és fél évet töltöttem. Minden nagyon céltudatos és megszervezett volt: edzések, szállás, étkezés, iskola. Minden a 4-3-3-as rendszerre volt építve, ezért bárki akinek sikerült felkerülni, azonnal be tudott illeszkedni a felnőttekhez.

 • Mik az utánpótlás időszakod legemlékezetesebb pillanatai?
  Az akadémiai éveim során sok gólkirályi címet nyertem, valamint román bajnok és kupagyőztes voltam az U17-es korosztályban. De a legemlékezetesebb mérkőzés a román U19-es kupa döntő, ami tavaly májusban történt, amikor a kolozsvári CFR színeiben játszottam a Hagi Akadémia ellen. Góllal és gólpasszal járultam hozzá a csapatom győzelméhez és megválasztottak a döntő játékosának.

 • Hogyan merült fel annak a lehetősége, hogy Dorogra igazolj és mi volt az első reakciód, amikor először hallottál erről a lehetőségről?
  Tavaly a román U19-es kupadöntő után keresett meg Hadnagy Zsolt, aki felajánlotta, hogy segít nekem csapatot szerezni Magyarországon. A terv az volt, hogy több csapatnál is részt veszek próbajátékon és, ha több klubnak is megfelelek szakmailag, akkor majd eldöntöm, hogy hova igazolok. Az első csapat a Dorog volt, ahol egy hét próbajáték után sikerült megfelelnem az elvárásoknak és a stábtagoknak, ezért arra a döntésre jutottam családommal és Hadnagy Zsolttal, hogy Dorogon fogom aláírni az első profi szerződésemet.

 • Majdnem egy teljes szezonon túl vagy már, hogy érzed magad a klubnál?
  Fiatalként nehéz volt először belépni egy felnőtt csapat öltözőjébe, de ahogy teltek a hetek sikerült megtalálni az összhangot a csapattársakkal, és úgy érzem sikerült beilleszkednem a csapatba.

 • Hogyan éled meg, hogy ilyen fiatalon a családodtól távol kell boldogulnod?
  Igazából már tizenhárom éves korom óta a családtól távol vagyok, ezért amikor Dorogra igazoltam, már könnyebben tudtam alkalmazkodni ahhoz, hogy egyedül vagyok. Viszont szüleim sokat támogatnak és amikor tudnak meg is látogatnak.

 • 5 alkalommal az ifi csapatot is segítetted az idei szezonban, szereztél 6 gólt is ezeken a meccseken, milyennek látod a magyar kortársaid, van bármilyen különbség a román társaikhoz képest?
  Sajnos az egyik nyári felkészülési mérkőzésen elszakadt a bokaszalagom, így nem úgy alakult a bajnokság kezdete, ahogy én elterveztem. Másfél hónap kihagyás után a lábam rendbe jött, de még nem álltam készen az NB2-be való bemutatkozásra, ezért több mérkőzést is játszottam az ifiknél. Szerintem a magyar utánpótlás sokkal fizikálisabb, erőteljesebb, rámenősebb és technikásabb is, az inkább a labdabirtoklásra irányuló román focival szemben.

 • Milyen célokat tűztél ki magad elé, mielőtt csatlakoztál hozzánk és mik a további céljaid Dorogon?
  Elsődleges célom az volt, hogy minél több percet töltsek a pályán és mint támadó játékos, minél több gólt szerezzek. Ez többé-kevésbe sikerült, de biztos vagyok abban, hogy a további 10 mérkőzésen a legtöbbet fogom nyújtani a csapat sikerének érdekében.

 • Bizonyára több csapattársad is sokat segített a beilleszkedésben, kikkel vagy a legközelebbi viszonyban és kik a legérdekesebb karakterei az öltözőnek?
  Ahogy mondtam nehezebben ment a beilleszkedés, a csapattársaim és a stábtagok sokat segítettek nekem, viszont Bekszi és Lencsés Balázs voltak azok akik a legtöbbet segítettek. Mindenkivel jól kijövök, az öltözőben jó a hangulat, igazából nincs olyan edzés, hogy Dél ne nevettese meg az öltözőt. :)

 • Egyre több a pozitív hír, egyre valószínűbb, hogy lesz folytatása a bajnokságnak, mit vársz a hátralévő 10 mérkőzéstől?
  Nagyon bízom benne, hogy folytatódik a bajnokság, mert sokat szeretnék még bizonyítani. Remélem minél több mérkőzést sikerül a csapatnak megnyerni és az első tízben végzünk a bajnokság végén.

 • Mit üzennél a szurkolóinknak?
  Először is meg szeretném köszönni, hogy minden meccsen nagyon szép hangulatot teremtenek! Mindenki vigyázzon magára és szeretteire! Hamarosan elkezdődik a bajnokság, és együtt tudunk örvendeni a győzelmekn
  ek. Hajrá DOROG!!!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Dorogi FC
Kazincbarcika SC
Május 17., Vasárnap, 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók
 
  


 
#70, avagy interjú Girsik Áronnal! - Dorogi FC