#18, avagy Vígh Ádám következik!

2020. Április 6. Hétfő
12. rész!

Ha van játékos, akit biztosan senkinek sem kell bemutatni, az “csolnoki belső” tulajdonosa, Ő válaszolt ezúttal kérdéseinkre!
 • Mivel töltöd ki a napjaid, így hogy nem a megszokott rutin szerint edz a csapat?
  Próbáltam kialakítani egy rendszert ebben a helyzetben, délelőtt általában edzek, megcsinálom, amit a Havrán Józsi előírt nekünk. Szerencsés vagyok, mert 3 perc sétára lakom a csolnoki pályától, így ott mindig nyugodtan tudok edzeni, minden eszközt tudok használni. Délutánonként pedig általában a ház körül dolgozom, sajnos még van mit bőven. :)

 • A 18-as mez a tiéd, miért ezt választottad, és ha valami miatt másik számot kéne használnod, melyik lenne az?
  Nem volt különösebb oka, amikor visszatértem Ausztriából, ez volt legnagyobb szám, ami szabad volt, nagyon megkedveltem azóta! Ha esetleg váltanom kellene, akkor 60-ast választanám, apukám miatt!

 • Nyugodtan mondhatjuk, hogy közönség nagy kedvence vagy, milyen érzéssel tölt el ez téged és mi a legnagyobb élmény amit a szurkolóknak köszönhetsz?
  Nagyon jó érzés, ezúton is köszönöm! Ezek azok a dolgok szerintem, amik örökre megmaradnak az emberben! Szokták is “szívni a véremet”, többek között elnök úr is, hogy a “fizetett szurkolóim” megint kitettek magukért. :) Nagyon sok szép élményem van szurkolókkal, a legnagyobbak egyértelműen a bajnoki cím 2013-ban, és a feljutás NB2-be a kerület pályán! Ami ezek a meccsek után történtek, azt a mai napig szoktuk emlegetni!

 • Felnőtt karriered magyarországi részét gyakorlatilag csak a Dorogi FC játékosaként töltötted, amit több évre egy osztrák idegenlégióskodás szakított meg, hogy érezted magad Ausztriában, miben volt más ott játszani, mint itthon?
  Nagyon jól éreztem magam Ausztriában, szerettem ott játszani! Egy kisváros amatőr csapatánál játszottam, nagyon jó körülmények között, a színvonal maximum az NB3 alja volt, de nagyon szerették a városban a focit, sok néző volt kint a meccseken! Volt egy magyar csapattársam is, aki mondhatom, hogy azóta is a barátom! Minden évben egyszer vissza szoktam menni és egy hétvégét eltöltök ott! Szép 4,5 év volt! :)

 • Kérlek meséld el, hogy néz ki egy olyan napod, esetleg némi babonás elemmel kiegészítve, amikor mérkőzést játszol!
  Van egy két megszokásom meccs napon, elolvasom a Nemzeti Sportot reggeli után, általában csirke-rizs az ebédem, nem masszíroztatok, csak bemozgat a Gete aljai láma Harmat Jószef, és utoljára megyek ki az öltözőből melegíteni, de babonáim igazából nincsenek.

 • Több, mint 200 mérkőzésed van a csapatban, van bármi olyan jubileumi cél benned, amit mindenképp szeretnél elérni emellett?
  Örülök, hogy már ilyen sok van, de nem gondolkodtam ezen sosem, hogy hány meccset szeretnék játszani, inkább csak minél többet és kerüljenek el a sérülések!

 • Rengeteg gólt is szereztél már piros-feketében, de melyik volt számodra a szépség díjas és melyik a legfontosabb közülük?
  Egy csatár lelkének minden gól nagyon fontos, de ha ki kell emelnem találatokat, akkor a feljutás napján, a kerület ellen szerzett gólomat, az MTK ellen szerzett két találatomat, és a bajnoki címet eldöntő meccsen szerzett két gólt említeném! Ezek örökre bennem maradtak! :)

 • Utánpótlásunkban is kiemelten fontos szereped van, hiszen a tehetség programunkat segíted, mik a tapasztalataid ezen a téren?
  Nagyon szeretek ebben a programban dolgozni! Vannak nagyon tehetséges gyerekek, mindig próbálom őket a helyes irányba terelni, csak rajtuk múlik mit hoznak ki magukból! Remélem sokan eljutnak a profi labdarúgásba, mert a tehetségük megvan hozzá!

 • Sok remek csapattársad volt az évek során Dorogon, kitől tanultad a legtöbbet és miben segítette ő a leginkább a pályafutásod?
  Így van, nagyon sok remek játékos fordult meg az elmúlt nyolc évben, sok mindenkit tudnék megemlíteni válaszként, de ha mégis valakiket meg kell említeni, az egyik a Faragó Szabi lenne, ő szerintem egy igazi csapatkapitány volt, pályán kívül és belül egyaránt, a másik Sitku Illés Zsolt, akivel a pályán kívül és belül is nagyon jól megértjük egymást, sok jó tanáccsal ellátott már, de remélem a humorérzéke azért majd tud még javulni, mert elég gyenge... :)

 • Mi a legnagyobb erényed a pályán és mi az amiben nem tartod magad elég jónak?
  Legnagyobb erényemnek talán a fejjátékomat, és a “csolnoki belsőmet” említeném, amiben pedig mindig javulni szerettem volna, az a cselező készségem!

 • A szezon előtt tűztél-e ki egyéni és csapat szintű célokat magadban, és mit gondolsz, sikerült-e ezeket elérned?
  Mindig van egyéni célom, de ezt megtartanám magamnak. Csapatszinten 8-10. helyet tűztem-tűztük ki, de egyelőre egyik célt sem sikerült elérni!

 • Mit üzennél a szurkolóinknak?
  Vigyázzanak magukra, maradjanak otthon, most ezt a helyzetet kell jól megoldani mindenkinek! Kitartást kívánok nekik, és remélem hamarosan újra együtt ünnepelhetünk győzelmeket!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Dorogi FC
Kazincbarcika SC
Május 17., Vasárnap, 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók
 
  


 
#18, avagy Vígh Ádám következik! - Dorogi FC