#17, avagy interjú Kitl Miklóssal!

2020. Április 4. Szombat
11. rész!

A még mindig nagyon fiatal ballábas tehetségünk válaszolt a dorogifc.hu kérdéseire!
 • Hogy telnek a napjaid, hogy bírod foci nélkül?
  Sajnos a kialakult helyzet, és a biztonsági előírások miatt próbálok a lehető legkevesebb időt az utcán eltölteni. Jóformán csak akkor mozdulok ki ha, az előírt edzéstervet kell elvégeznem, vagy ha esetleg boltba megyek. A sok szabadidőt próbálom hasznosan eltölteni, tanulok vagy olvasok , de így is nehéz kibírni futball nélkül...

 • A Takács Petivel készített beszélgetésünkből kiderült, hogy Te is szívesen focizol a virtuális térben is, a FIFA 20 játékban Kitl Miklós hányas értékelésű kártyát kapna? (A játék a sebesség, a lövés, a cselezés, a passzolás, a védekezés és a fizikum tulajdonságainak 0-99 értéit átlagolja, a legjobb kártya így jelenleg Lionel Messié, akinek a kártyája 94-es értékelésű.)
  Érdekes kérdés! Takival sokat szoktunk játszani a szabadidőnkben, és lehet ez egyikünk idegrendszerének sem tesz jót. Probáltunk màr pàr jàtèkost megszerkeszteni a csapatból, de saját magunkat valahogy mindig kihagytuk. Nem tudom hányas értékelésű lapot tudnék magamnak elkèpzelni, de az biztos, hogy a becsúszàsomat maximumra felhúznám.

 • A 17-es mezszám a tiéd, a Diósgyőrben is ezt a dresszt használtad, miért ez a favorit?
  Amikor felkerültem Kecskeméten az első csapathoz, valahogyan ez a szám került hozzàm, és végig is kísért az eddigi pályafutásom során. Mostmàr nem vàlnék meg tőle semmi pènzért sem.

 • Korrekorderség, Év Felfedezettje díj, külföldi próbajáték lehetőség, miként élted meg karriered ezen fontos pontjait?
  Az első profi szezonom kiválóan sikerült az élvonalban, nagyon sok mérkőzésen léptem pályára szerencsére, eredményes is tudtam lenni és a csapat is jól szerepelt. Ennek köszönhetően tudtam átvenni az Év Felfedezettje díjat a szezon végeztével, ami nagyon jól esett egy olyan hosszú idény utàn. Azonban az akkori MLSZ döntések alapjàn megvonták a KTE-től a licencet, így nekem is tovább kellett lépnem.

 • A keretszűkítés áldozata lettél, a Bernd Storck vezette U20-as válogatottnál, amely a világbajnokságon vett részt, hogy sikerült feldolgozni az akkor történteket?
  Nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem akkor, hogy két évvel fiatalabbként meghívást kaptam a bő keretbe, és próbáltam úgy teljesíteni, hogy a szűkebb névsorban is szerepeljek a listán. Akkor ez nem jött össze, de nem keseredtem el, és végig követtem a csapat mérkőzéseit a tornán.

 • 2018 telén érkeztél Dorogra, mik a klub pozitív jellemzői, ami miatt jó döntést hoztál akkor?
  Az akkori helyzetemben úgy éreztem, mindenképp klubváltàsra van szükségem, hiszen Diósgyőrben csak kiegészítő ember voltam, vagy az sem. Egy olyan csapatba szerettem volna szerződni, ahol rendszeres játéklehetőséget tudok kapni. Ekkor érkezett a Dorog ajánlata, és Mayer úrral való beszélgetésem után nem sokat gondolkoztam, ugyanis tetszettek az elnök úr által felvázolt elképzelések. Az öltözőn belüli családias hangulat tényleg egyedinek mondható ebben a csapatban, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

 • Édesapád is labdarúgó volt, milyen szerepet tölt be karriered mostani szakaszában?
  Nyugodtan mondhatom hogy édesapám központi szerepet játszik abban, hogy idáig eljutottam, mert neki köszönhetem a legtöbbet foci terén. Magam után ő a legnagyobb kritikusom, de adok is a szavára, mert ő ismer a legjobban. Próbál a lehető legtöbb mérkőzésemen jelen lenni, és figyelemmel kísérni a pályafutásom. Amíg itthon vagyok a napi edzésprogram mellett szoktam vele külön is edzeni. Azt hiszem ezt a csapattársaimnak nem kell külön bemutatnom. :)

 • Hogyan értékelnéd az eddig Dorogon eltöltött időszakod?
  Az első dorogi félèvem sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltem, sem a csapatnak, sem nekem. Sérülések is hátràltattak, de a tavalyi szezonom már ùgy gondolom jóval sikeresebbnek és eredményesebbnek bizonyult. Nagyon sajnàlom, hogy a mostani szezon félbeszakadt, mert a tavaszi fordulókban úgy éreztem, a csapat is kezdi elkapni a fonalat, és nekem is jobban ment a játék.

 • Még mindig nagyon fiatal vagy, mit tanácsolnál azoknak a náladnál is fiatalabb játékosoknak, akiket hozzád hasonlóan tehetségesnek tartanak és komoly jövőt jósolnak nekik?
  Nem vagyok az a tanácsadó típus, mert még nagyon kevés futballév van mögöttem, de ha mondhatok nekik valamit, az lenne, hogy próbáljanak meg mindent alá rendelni a focinak, és az esetleges sikereket, vagy kudarcokat se gondolják túl.

 • Mi az a labdarúgástól teljes mértékben eltérő szakma, amit választanál, ha nem lehetnél profi játékos?
  Jelenleg is a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karànak hallgatója vagyok, ahol sportjogásznak készülök. Remélem, ha sikerül elvégeznem, a pályafutásom után tudom majd kamatoztatni ezt a végzettséget.

 • Mit lehet tudni arról a bizonyos gólörömről, amit szerencsére többször is láthattunk már tőled?
  Először csak spontán jött a kupameccsen lőtt gólom után az ötlet, hogy megcsináljam. Ilyenkor amúgy is sok baromság fordul meg a fejemben, nem tudom miért erre esett a választásom. Remélem mèg párszor meg tudom majd mutatni a szezonban a hazai közönség előtt.

 • Mit üzennél a szurkolóinknak?
  Tartsanak ki! Senkinek sem kedvező a kialakult helyzet, de a lehető legtöbb, amit most tehetünk, hogy vigyázunk egymásra és betartjuk az óvintézkedéseket. Egyébként pedig már nagyon hiányzik a közös éneklés a meccsek után... ha ennek a helyzetnek vége, találkozunk az Estadio Dorogban!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Dorogi FC
Kazincbarcika SC
Május 17., Vasárnap, 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók
 
  


 
#17, avagy interjú Kitl Miklóssal! - Dorogi FC