#15, avagy Beke Pétert kérdeztük!

2020. Április 3. Péntek
10.rész!

A “Bekszi” becenévre hallgató szélső védőnk válaszolt a dorogifc.hu kérdéseire aktuális interjú epizódunkban!
 • Hogy szolgál az egészséged, a kötelező edzésprogramon kívül mire fordítod a szabadidőd mostanság?
  Köszönöm szépen a kérdést, a körülményekhez képest egész jól, edzek, csinálom a programot. Legtöbb időm a kedvenc számítógépes játékommal,a League of Legends-el töltöm, de mellette szoktam azért néha főzőcskézni is. :)

 • Azt tippeljük a piros-fekete színkombináció az egyik kedvenced, hiszen a pécsi, egy meghatározó szakasza a karrierednek, miben különbözik régi és aktuális klubod?
  Haha, igen lehetne mondani, hogy a kedvenc színeim a piros és fekete, hiszen jelentős időt töltöttem Pécsen, az U16-tól egészen felnőtt csapatig, és ami nekem nagyon sokat jelent, hogy be is tudtam mutatkozni az NB1-ben 19 évesen Kecskeméten! Olyan sok különbséget nem nagyon tudnék említeni, szerencsére Pécsen is jó közegben kerültem fel, ami itt is jelen van Dorogon. Talán annyi a különbség, hogy nyilván azért az NB1-ben más volt a légkör, több embert vonzott a magasabb osztályú klub, de azt még hozzá szeretném tenni, hogy a kék fehér színek is fontosak nekem a Kozármislenyben eltöltött évek miatt.

 • A 15-ös mezben játszol, miért ezt választottad?
  Utánpótlás koromban Bonyhádon, mindig 10-esben játszottam, aztán elkerültem Pécsre, ahol először a 13-mas és a 22-es, majd 2-es voltam. Leginkább Édesapám miatt választottam az aktuális mezszámom, aki szintén ebben a mezszámban játszott, úgyhogy ha tehetem, a 15-öst választom.

 • Mik voltak a körülmények, és mi volt a fő oka annak, hogy Dorogra igazoltál?
  A téli átigazolás során menedzserem, Bozó Balázs ajánlott be Dorogra, hogy egy edzőmérkőzésen megnézzenek, és az akkori szakmai stábnak megtetszett a játékom, aztán egy kis huzavona után szerencsére ide tudtam igazolni. Fontosnak tartottam, hogy újra profi osztályban szerepeljek, ezért igazoltam Dorogra.

 • A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karának hallgatója vagy, miért ebben az irányban mozdultál el a tanulmányaidban?
  Igen ott tanulok papíron. :) Viccet félre téve, sajnos eddig nem túl sok sikerélménnyel végzem tanulmányaim, nem vagyok az a magolós típus. Leginkább egy kis szülői nyomásnak köszönhető, hogy ezt a kart választottam, nem egyszer hallgattam, hogy“mi lesz ha nem tudsz majd focizni?!”. A korosztályomban ez volt a legpopulárisabb irány, matekból nem vagyok annyira rossz, úgyhogy úgy voltam vele hogy miért ne próbálhatnám meg.

 • Több, mint egy éve érkeztél Dorogra, melyek a legkedvesebb emlékeid ezidáig?
  Fel sem tűnt szinte, hogy máris eltelt egy év... Az egyik meghatározó emlékemnek mindenképp a tavalyi, Budaörs elleni 3-0-ás meccsünket mondanám, amikor megszereztem az első gólom dorogi színekben. A másik a Debrecen elleni hosszabbításos kupa találkozó, amiben szerintem egy nagyon jó csapatmunkának köszönhetően megérdemelten továbbjutottunk!

 • Szélső védőként mi az a jellemző, amiben a legjobb szeretnél lenni és ki az a játékos, akire leginkább szeretnél hasonlítani?
  Aktuális posztomhoz képest, leginkább támadó szellemű játékosnak tartom magam, inkább a szélső támadó áll közelebb a szívemhez, de igazából ahol számolnak velem, ott próbálok maximális teljesítményt nyújtani. Ebben a szezonba többnyire a szélső védő pozícióban számítottak rám, de játszottam belső középpályást és csatárt is. Elmúlt már az az időszak, hogy hasonlítgassam magam bármely játékosra, de ha kell mondanom egy játékost az Kaká lenne.

 • Mennyire része a labdarúgás az életednek, amikor nem munkaként végzed, illetve miként szoktál kikapcsolódni belőle?
  Napi szinten szerencsére. Már nagyon hiányzik, hogy megnézzek egy futball meccset, vagy éppen lemenjek edzést tartani a gyerekeknek, ugyanis Csapó Károly munkáját segítem u11-es korosztálynál.

 • Kik azok a korábbi csapattársaid, akikkel a mai napig rendszeresen kapcsolatban vagy és a legtöbbre vitték?
  Szerencsésnek mondhatom magam ebből a szempontból, mert az évek során nagyon sok barátot szereztem, mind az utánpótlás koromból, mind a felnőtt karrieremben. Pécsről Lantos Leventével, Wittrédi Dáviddal, Kővári Robival és Szatmári Lórival is tartom a kapcsolatot, de kozármislenyi időszakomból is nagyon sok jó barátság szövődött, továbbá a féléves szegedi kiruccanásból is akad egy-két ember, akivel szoktam beszélni.

 • Ha az aktuális állással vége lenne a bajnokságnak, elégedett lennél-e a pozíciónkkal, illetve a saját idei teljesítményeddel?
  Abszolút nem lennék elégedett, a 13. helyet nem igazán tartom reálisnak, véleményem szerint a 8-10. hely közelebb áll a csapat valós teljesítményéhez. Ami engem illet, nagyon sajnálom hogy szünetel a bajnokság, ugyanis kezdtem egyre jobb formába lendülni. Az eddigi teljesítményem úgy gondolom rendben volt, igaz kevés meccsen játszottam a bajnokságban.

 • Kik azok a dorogi játékosok, akiket az év NB2-es csapatába jó szívvel javasolnál?
  Mivel mindenkivel jóban vagyok, és nem szeretnék senkit sem megbántani, ezért nem mondanék senkit sem, valamint az a helyzet, hogy a tabellán való pozíciónk alapján nem hiszem, hogy bárki is odakerülhet sajnos.

 • Mit üzennél a szurkolóinknak?
  Az első, és a legfontosabb, hogy maradjanak otthon és vigyázzanak az egészségükre! Remélem minél előbb befejeződik ez az időszak, és újra együtt tudjuk megélni majd a sikereket a pályán! Hajrá Dorog!

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Dorogi FC
Kazincbarcika SC
Május 17., Vasárnap, 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók
 
  


 
#15, avagy Beke Pétert kérdeztük! - Dorogi FC