#13, avagy Berkó Ádám válaszolt kérdéseinkre!

2020. Április 1. Szerda
8. rész!
 • Mivel töltöd az időd most, hogy nem foglalkozhatsz a focival a megszokott módon?
  Egy kicsit irigykedve olvasom, az előttem nyilatkozó társaim napjait, hogy van idejük pihenni, olvasni, sorozatokat nézni. A két gyerekes itthoni karantén kicsit másról szól. :) Havrán Józsi erőnléti edzőnk minden héten küldi a kötelező programot, hogy formában maradjunk, így én reggelente 6-kor kelek, hogy végre tudjam hajtani az erősítő programot, majd eltudjak menni az előírt futóprogramot is megcsinálni, anélkül hogy bármelyik gyerkőcöm hátamon ugrálna közben. Jól nézni ki a videóba, amit visszacsatolásként küldünk, hogy elvégeztük az edzést. :) A nap további részében a gyerekek energiáit próbáljuk lekötni, a panel falai között. Nem egyszerű....

 • A 13-as szám igen megosztó, Te miért választottad?
  Régen utánpótlás koromban végig a 7-es mezt viseltem, mikor még a saját korosztályomban csatár voltam, az egyel idősebbeknél pedig jobbhátvéd. Aztán későbbiekben mikor bizonyossá vált, hogy felnőtt korban a belső védő pozícióban számítanak rám, akkor ez a szám nem annyira illett volna a poszthoz. A másik kedvenc számom a 13-as, így már Pakson is ezt választottam, amikor ide igazoltam Dorogra, még Mészié volt, de kb. 1 év után, ahogy ő a 10-es számra váltott, én lecsaptam a 13-asra. Egyébként a feleségem kedvenc száma is a 13-as. Nekünk szerencsét hoz.

 • A jelenlegi keretből csak néhány játékos mondhatja el magáról, hogy már a hetedik szezonját tölti a klubnál, mi az oka a klubhűségednek?
  Paksról terveztem eligazolni. Honti József hívott fel, hogy láttak játszani egy mérkőzésen és meggyőzte őket a teljesítményem, így beajánlott Dorogra az Elnök úrnak, aki fel is vette velem a kapcsolatot. Próbajáték keretében megfeleltem az elvárásainak, majd rövid időn belül meg is egyeztünk. Szimpatikus volt, amit a klubbal kapcsolatban felvázolt a jövőre nézve, és ebben részt szerettem volna vállalni. Sose tartottam magam egy ide-oda ugráló típusnak. Az évek során kiderült, hogy ami Dorogon meg van beszélve, az úgy is lesz. Voltak kimagasló szezonjaim és gyengébben sikerültek is, de akárhogy is volt az Elnök úr mindig kitartott mellettem, így én is kitartok a klub mellett. Emellett a családias légkör és az öltözői hangulat sem elhanyagolható, pluszba Dorogon fontos szerepet töltenek be a szurkolók, az ő buzdításuk sokat számít egy mérkőzésen.

 • Feljutást is ünnepelhettél ez alatt az időszak alatt, de melyek voltak a legnehezebb periódusok számodra, amióta itt vagy?
  A feljutás is szép emlék, mint ahogy az első NB2-es évünk is. A csapat számára legnehezebb időszak talán Németh Szabolcs kinevezése után az első NB3-as évében volt, amikor érzésem szerint simán kiharcoltuk volna a feljutást, csak sajnos pontlevonással sújtották a klubbot. Az nagyon demoralizáló volt. Személyes legnehezebb időszakomnak a 2018-as évet mondanám, amikor a tavaszi szezon kezdete előtt beszakadt a combközelítő izmom, majd egy hónap kihagyás után visszatértem, és 5-6 meccs után, az egyik edzésen elszakadt a bokaszalagom, amire jóformán ráment az egész évem, mert a fájdalmaim fent álltak végig. Ősszel, mikor lehetőséget kaptam három meccsen, és úgy nézett ki visszaáll minden a régi kerékvágásba, eltört a nagylábujjam, ami a 2019-es téli felkészülési időszakára jött rendbe. Nehéz volt az alapember szerepből hirtelen a lelátóról nézni a meccseket állandóan. Sajnos magánjellegű gondjaim is befolyásolták az évemet és az életem, mert kiderült a 3 hónapos kislányunkról, hogy súlyos betegségben szenved. Mind mentálisan, mind fizikálisan is a padlón voltam. De most már előre tekintünk és próbáljuk kihozni mindenből a maximumot.

 • Tíz mérkőzés maradt hátra a bajnokságból és mindannyian abban reménykedünk, hogy mielőbb folytatódhatnak az NB2-es mérkőzések is, hány pont megszerzését tartod reálisnak a hátralévő találkozókon?
  Nem tudom, hogy mikor tudjuk befejezni a bajnokságot, ha egyáltalán befejezzük. Reménykedjünk benne. Ha így lesz, akkor szerintem a csapat is aláírná, hogy a 30 pontot megszerezzük. :) Viccet félre téve, a reális olyan 15-20 pont között lenne.

 • Van bármilyen labdarúgással kapcsolatos babonád?
  Nincsen, és tudtommal az élet más területén sincs babonám.

 • Mi az a tulajdonságod amiben még mindig szeretnél tovább fejlődni?
  Mindenbe szeretnék fejlődni, de ha tehetném a gyorsaságomon javítanék. Régen 14-15 éves koromig, mindig a leggyorsabb voltam az összes csapatban, nem hiába voltam szélső védő sokáig. Aztán egyik nyáron nőttem 30 cm-et, a koordinációm romlott és vele a gyorsaságom is kopott. Manapság talán már jobban odafigyelnek utánpótlás korban a játékosokra, mit kell fejleszteniük ilyen esetekben, hogy ez ne fordulhasson elő.

 • A labdarúgás mellett melyik az a sportág, amiben szintén eltudnád képzelni magad profiként, és melyik az amiben egyáltalán nem?
  Rengeteg sportágban megmérettetem magam a labdarúgás mellett, a felesleges energiáim levezetésére. Viccesen mindig mondtam, mivel imádok fallabdázni, ha egyszer olimpiai sportág lesz akkor profinak állok. Nincs olyan, amiben nem tudnám elképzelni magamat.

 • Ki az a hátvéd a nagyvilágból, akivel a legszívesebben játszanál védőpárost egy kiemelten fontos mérkőzésen?
  Kiskorom óta Real Madrid szurkoló vagyok, így egy kiemelkedően fontos mérkőzésen Sergio Ramossal játszanék legszívesebben. Legalább is egy 20 percet, amíg nem kerülnék akkora savba, hogy le kelljen húzni a pályáról.

 • Miben különbözik a dorogi öltöző milyensége azoktól a csapatokétól, ahol korábban játszottál?
  A dorogi teljesítményt csapat összhangja nagyban befolyásolja, a legtöbb esetben ezzel nincsen gond. Mindenki mindenkivel megtalálja a közös hangot, nincsenek klikkesedések, a pályán egymásért küzdünk.

 • Milyen típusú játékot követelnél meg a csapatodtól, ha a jövőben utánpótlás korosztályban edzősködnél, mit várnál el a játékosaidtól?
  Az utánpótlás az kicsit más téma. Én ott támadószellemű játékot követelnék meg, élvezzék azt amit csinálnak. Szerintem utánpótláskorban az eredménykényszer, mint fogalom, nem szabadna, hogy fent álljon.

 • Mit üzennél a szurkolóinknak?
  Hogy tartsanak ki! Ez egy nem várt élethelyzet, amire senki sem tudott felkészülni, és kemény próbára tesz mindenkit. Bízva az utasítások betartásában, reménykedjünk, hogy rövid időn belül újra győzelmet ünnepelhetünk, és felcsendülhet a "HA EGYSZER MEGHALOK......"

KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Merkantil Bank Liga NBII. 38. forduló
Dorogi FC
Kazincbarcika SC
Május 17., Vasárnap, 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
 Főtámogatók
 
  


 
#13, avagy Berkó Ádám válaszolt kérdéseinkre! - Dorogi FC