Szedlár Zoltán visszatért!

UP Központ, Tokod-Üveggyár

A Dorogi FC. Monostori Tivadar Utánpótlás Nevelő Központja!
        
Elkészült a  korábbi TÜSC sporttelep  felújításának egy jelentős része, melynek keretében megújult az öltöző épülete valamint az élőfüves focipálya és megépítettük Magyarország egyik legmodernebb műfüves pályáját. A továbbiakban felújításra kerül  a sporttelep patinás kapubejárata és a régi idők hangulatát idéző lelátója is. 
Ezzel létrejött az az európai szintű  utánpótlás nevelő edzőközpont , ahol közel 200 gyermek sportolhat kulturált körülmények között. 

A sporttelep  névadója  a közelmúltban elhunyt dorogi legenda  Monostori Tivadar, aki fiatal  korában Tokodról igazolt Dorogra és lett  az 50-es-60-as évek labdarúgásának meghatározó játékosa .
Tivi bácsi az  aktív focista éveket  követően tevékenyen részt vett a  dorogi gyerekek  képzésében, rendszeresen látogatta az utánpótlás mérkőzéseket és tanácsaival, meglátásaival segítette a fiatalok fejlődését.

Monostori Tivadar játékos pályafutása méltó példa lehet napjaink fiatal tehetségei előtt .

Az elmúlt 3 évben kiemelt feladatul tűztük ki magunk elé, hogy kialakítsuk és megteremtsük Dorog város és vonzáskörzetében lévő települések tehetséges gyermekei számára a magasabb szintű képzés feltételeit. Ezen törekvésünk keretében 2014-től hosszútávú bérletbe vettük a volt TÜSC sporttelepet Tokodon és hamarosan el is kezdtük a felújításokat.
 
A regionális központ feladata, hogy a körzetben élő tehetséges gyermekek még fiatalon ( 9 – 12  évesen )  helyben megkapják azon képzést, mely alapvetően szükséges a későbbi  sikeres és eredményes labdarúgó  karrier kialakításához, majd ezt követően idősebb korban  ne kelljen a lakóhelyüktől, szülőktől távoli akadémiákon sportolniuk, hiszen a feltételek és a szakmai munka adott lesz Dorogon is.
Megépítettük Magyarország első és egyetlen parafagranulátummal töltött műfüvespályáját , amely felépítésének  – a rugalmas aljzatnak  - köszönhetően kíméli az izületeket és az izomzatot , miközben a parafa egészséges , természetes közeget biztosít a sportoláshoz.
Mind ezen szerkezeti összetevők teszik lehetővé, hogy a  műfű felület játéktulajdonságai  szinte megegyeznek a természetes élőfű adottságaival.

A kialakított szerkezet alkalmas a FIFA ** minősítés elnyerésére.
 
Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a létesítmény nyújtotta lehetőségeket csak szakmailag magas színvonalú munkát végző edzőkkel és motivált, céltudatos , szorgalmas a labdarúgást szerető és azért áldozatot hozni kész gyerekekkel lehet csak kihasználni.

Ezen gondolatok mellett „ igazoltunk „ szakmai igazgatót és edző munkatársat  két olyan hazai akadémiáról, ahol a munkát a szokásostól eltérően  , magas színvonalon végzik.  Így ma büszkén mondhatjuk, hogy Németh Szabolcs  A elit licensszel rendelkező edző, szakmai igazgató ( Illés Akadémia Szombathely  ) és Simon Imre  A licences edző ( MTK Budapest ) érkezésével jelentősen megerősödött az edzők csapata is.  Ugyanakkor reméljük , hogy az elmúlt időben is itt dolgozó edzők mellett  eredményesen kapcsolódnak be a munkába a dorogi felnőtt csapat korábbi aktív, de ma már edzői végzettséggel rendelkező fiataljai , akiknek kiváló bizonyítási és tanulási lehetőség  a megkezdett  szakmai munka .


Ilyen volt:Ilyen lett:
EREDMÉNY
Merkantil Bank Liga NBII. 28. forduló
Szentlőrinc SE
Dorogi FC
Március 7., Vasárnap, 14:30
Kozármislenyi Stadion
 Főtámogatók

  


 


UP Központ, Tokod-Üveggyár - Dorogi FC